En Sıcak Konular

CHP'de tansiyon yükseldi

17 Ocak 2012 08:17 tsi
CHP'de tansiyon yükseldi CHP’de tüzük kurultayı tartışması, muhaliflerle Genel Merkez arasındaki tansiyonu yükseltti.

Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap’ın ‘midem bulandı’ tepkisine Okay cevap verdi: 'Ağız bozukluğu midesini etkilemiş olabilir...'
 
CHP’de tüzük kurultayı tartışması, muhaliflerle Genel Merkez arasındaki tansiyonu yükseltti. ‘Yeniden CHP Hareketi’ adıyla olağanüstü tüzük kurultayı toplanmasını talep eden muhaliflerin çağrım etnine Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap’tan “midem bulandı” tepkisi geldi.

İŞTE TARTIŞILAN MADDE

Matkap’ın tepki gösterdiği madde, muhaliflerin metninin 10. gündem maddesinde yer alıyor. Mevcut tüzüğün 54. maddesinin 4. fıkrasının “Olağanüstü Kurultay toplantısının gündemi organ seçimleri dahil isteyenlerce düzenlenir. Olağanüstü toplantıda, yalnız gündemdeki konular görüşülür” şeklinde değiştirilmesi talep ediliyor. Matkap’ın dün bu maddeye ilişkin Vatan Gazetesi’ne verdiği demeç,muhaliflerin tepkisine neden oldu.Matkap, söz konusumaddeyi kastederek, “Görüncemidem bulandı” dedi.

AĞZINI BOZMASIN HAKARET ETMESİN

CHP’nin ikinci adam konumundaki, örgütlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap’ın bu açıklamasına selefi, eski Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Suha Okay yanıt verdi. Okay, “Bu üslup Nihat Matkap’a yakışmamıştır. CHP’nin bir genel başkan yardımcısının parti içi demokrasi talebinde bulunan kurultay delegelerine hakaret etme hakkı yoktur.Kaldı ki Sayın Matkap, CHP dışında, başka siyasi kulvarlarda ve hatta CHP başarısız olsun diye 2002’de bağımsız milletvekili adayı iken, o hakaret ettiği arkadaşlar, CHP’nin başarısı için dişlerini tırnağına takıyordu. Fiziki bir rahatsızlığı varsa en yakınındaki dahiliye uzmanına gitsin.Amaağzını bozmasın. Ağız bozukluğu midesini etkilemiş olabilir” dedi.

“KAYYUM” GERDİ

CHP tüzüğünde, seçimli kurultay için salt çoğunluk (yüzde 51) imza şartı aranıyor. Ancak muhalifler, bu düzenlemenin Siyasi Partiler Yasası’nın (SPY) 14. maddesine aykırı olduğunu iddia ediyor. Bu nedenle CHP’deki tüzük tartışmasının Saadet Partisi’nin kayyum yönetiminde kongreye gitmesine benzer bir sonuç doğurabileceğine işaret ediliyor. Bu iddia nedeniyleGenel Merkez’de tansiyon yükseldi. Kulisleri hareketlendiren bu iddia pazar günü BUGÜN gazetesinde yer almıştı.

Gözler ‘uçak zirvesi’nde

CHP’de gözler bugün KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın cenaze törenine beraber katılacak olan Kemal Kılıçdaroğlu ile eski Genel Başkan Deniz Baykal’a da çevrildi. Halef-selef genel başkanlar, bu sabah özel uçak ile KKTC’ye gidecek. Uçakta, eski genel başkanlar Hikmet Çetin ile Altan Öymen’in yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu ile milletvekilleri Osman Korutürk ve Hurşit Güneş de yer alacak. CHP heyeti, törenin ardından aynı uçakla Ankara’ya dönecek. Cenaze töreni nedeniyle partinin grup toplantısı gerçekleştirilmeyecek. Uçaktaki eski genel başkanlar buluşmasında, partideki kurultay tartışmalarının da konuşulması bekleniyor.

İLİŞKİLERE NASIL YANSIYACAK?

Baykal, Önder Sav’ın yürüttüğü muhalif hareketin, Merkez Yönetim Kurulu’nun (MYK) Parti Meclisi (PM) içinden seçimle belirlenmesi yönünde tüzük değişikliği ısrarına karşı çıkarak, imza girişiminden desteğini çekmişti. Baykal’ın “siyasi manevrasının” uçak buluşmasının ardından Kılıçdaroğlu ile ilişkilerine nasıl yansıyacağı merak ediliyor.

bugün


Bu haber 663 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,675 µs