En Sıcak Konular

'Karanlık senaryo' ışığımızı söndüremez

19 Haziran 2007 17:38 tsi
'Karanlık senaryo' ışığımızı söndüremez Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hudson Üniversitesi'nde Türkiye için öngörülen karanlık senaryoya sert tepki gösterdi. Erdoğan "Bütün dünya ile birlikte Türkiye'nin ışığını söndürmek isteyenler duysun sesimi" dedi ve ekledi:

Başbakan'dan tepki: Derin Türkiye önümüzü kesiyor
 
Erdoğan, "Bütün dünya ile birlikte Türkiye'nin ışığını söndürmek isteyenler duysun sesimi. Türkiye'de ya da dışında karanlık odalarda yazılan hiç bir senaryo bu ülkenin demokratik istikrarını bozamayacaktır. Türkiye bütün bu senaryoları bertaraf edecek kadar güçlüdür. Bütün kurumlarıyla güçlenmiştir. Hem vatandaşımız hm de devlet güçlenmiştir."dedi. Türkiye'nin kavgaya, gerilime ve kine mağlup olmayacağını belirten Erdoğan ülkenin eski günlerine dönmeyeceğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı sizin yaşadığınız gibi yaşayan biri olacak

AK Parti Genel Başkanı Erdoğan dün Ağrı'da yaptığı mitingte Cumhurbaşkanı seçim sürecinde yaşananlara değindi. Erdoğan ülkede Başbakan'ın da Cumhurbaşkanın da halkın istediği gibi olacağını kaydederken, "Başbakan da, Cumhurbaşkanı da size benzeyecek, sizin gibi yaşayacak. Başbakan da sizin dediğiniz olacak, Cumhurbaşkanı da sizin dediğiniz olacak."ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı seçiminde kimin ne kadar demokrat, kimin imtiyaz istediğinin görüldüğünü dile getiren Erdoğan, CHP'yi şu sözlerle eleştirdi: "CHP'nin adındaki lafa aldanmayın, onların cumhuriyetle alakası yok. Cumhuriyetle alakası olan cumhura saygı duyar, halka saygısı olan halka gitmekten korkmaz, kaçmaz. Onlar meşruiyetin kaynağının halk olduğunu kabul etmiyorlar, sıkıntı burada."

Geçmiş Cumhurbaşkanı seçimlerinden örnek veren Erdoğan Ahmet Necdet Sezer'in 330 oyla seçildiğini söyleyince kalabalıktan 'yuuh' sesleri geldi Erdoğan bunun üzerine, "Yuh demek AK Partiye gönül verenlere yakışmaz. Sandık, sandık, sandık."dedi. Erdoğan, Abdullah Gül'ün 357 oy aldığını hatırlatarak şunları söyledi: "Az çok aritmetik okuduysak, matematik okuduysak, 357 330'dan büyüktür. 330'u alan bu ülkede Cumhurbaşkanı oluyor da aynı anayasayla 357'yi alan niçin Cumhurbaşkanı olamıyor. Ha a işte bunun adı demokrasi değil. Bu başka bir şey. Onun için milletimiz bu CHP'ye sandıkta en büyük dersi verecektir.

Ben inanıyorum ki bunlar Ağrı Meydanına, Şanlıurfa'ya, Van'a, Kars'a gelemeyecekler. Neden? Çünkü bu meydanlarda demokrasi var, cumhur var, bu meydanlarda halk var. Halktan kaçanlar, cumhurdan kaçanlar bu meydanlara gelemez. Onlar kapıların arkasından iş görmeye çalışırlar."

Bağımsızlara verilecek oyları israf saydı: Oylarınızı sokağa atmayın

Başbakan Erdoğan bağımsız adaylara atılacak oyları 'israf' olarak nitelendirdi. "Bağımsız olarak parlamentoya milletvekili gelse sana ne yapacak ne getirecek yapabileceği yer şey var mı?"diye soran Erdoğan şu çağrıda bulundu: "Lütfen bizler millet olarak oyumuzu israf etmeyelim. Oy bu noktada yerini bulmalı. İsraf edilmemeli. Sadece ideolojik gayelerle oy kullanılmaz. Oy hizmet için kullanılır. Oy şehirlerimizin ayağa kalkması, insanların hayat standartlarının yükselmesi için kullanılır. Buna dikkat edelim. Nasıl ki paranızı durup dururken sokağa atmıyorsunuz, oylarınızı da durup dururken sokağa atmayalım."


Erdoğan 22 Temmuz'daki seçimlerden 367'nin üzerinde milletvekili çıkaracak bir oy istediğini kaydetti. AK Parti'nin Türkiye haritasının her yerinde vatandaşın oyunu ve rızasını alan tek parti olduklarını belirten Başbakan, herkesle kardeşlik bağı içinde olduklarını dile getirdi.

Erdoğan konuşmasının sonunda kalabalığa 'tek millet, tek millet, tek bayrak, tek devlet' sözünü tekrarlattı. Erdoğan konuşmasının ardından farklı partilerden AK Parti'ye katılan ilçe belediye başkanı ve il genel meclis üyesi çok sayıda kişiye rozet taktı.
 
Zaman



Bu haber 291 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,368 µs