En Sıcak Konular

Putin'den devlet başkanlığı vaadi

16 Ocak 2012 16:53 tsi
Rusya'da Mart ayı başında yapılacak devlet başkanlığı seçimi için zaman azalırken, seçimin favorisi olarak görülen Başbakan Vladimir Putin, ülkedeki orta sınıfın geliştirilmesi gerektiğini söyledi.



Putin, bugün Rus İzvestiya gazetesinde yayımlanan açıklamasında, Rusya'da özellikle son 10 yılda 'orta sınıf' adı verilen vatandaş sayısında artış olduğunu belirterek, ''Bu insanların gelirleri harcamalarına veya biriktirmelerine, ne satın alacaklarına ve tatillerini nerede geçireceklerine karar vermelerine yetecek seviyede'' diye konuştu.

Orta sınıf gelire sahip insanların siyasi tercihlerini de belirleyebileceklerini ifade eden Putin, ''Bu insanların sadece kalplerine göre sağduyuyla değil, aynı zamanda aldıkları eğitim sayesinde de siyasi tercihlerine belirleme yetenekleri var'' dedi.

Rusya'daki nüfusun yüzde 20-30'luk bölümünü orta sınıf vatandaşların oluşturduğunu ifade eden Putin, ''Önümüzdeki 10 yıl içinde yoksullukla mücadele edeceğiz. Nüfusumuzun yüzde 10-11'lik dilimi çeşitli nedenlerden dolayı hala yoksulluk seviyesinin altında. "2010'ların sonuna kadar gelişmiş ülkeler için kabul edilemez bir şey olan bu yoksulluk sorununu çözmeliyiz'' diye konuştu.

Bu arada, Putin'in 4 Mart'ta yapılacak devlet başkanlığı seçimindeki vaatlerini içeren bilgiler kendisinin seçim için hazırlattığı web sayfasında yayımlandı.

Putin, sitesinde seçilmesi halinde Rusya'yı daha ileri götürmek için yolsuzlukla ve yoksullukla mücadele edeceğini belirterek, sivil toplumun daha da güçlendirilmesi için çalışacağını kaydetti.

Kamuoyundaki popülaritesi yüzde 70'lerden yüzde 48'lere kadar düşen Putin'in Mart ayındaki başkanlık seçiminde zaferini ilk turda ilan edemeyeceğine dikkat çekiliyor.

Rus milyarder Mihail Prohorov ve muhalif ''Yabloko Partisi'' lideri Grigoriy Yavlinski de 2 milyon kişiden imza toplayarak, seçimde Komünist Parti Başkanı Gennadiy Züganov, aşırı milliyetçi Liberal Demokrat Parti Başkanı Vladimir Jirinovski ve Adil Rusya Partisi lideri Sergey Mironov'un ardından Putin'in rakibi olmaya hak kazandılar.

Bu haber 641 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,846 µs