En Sıcak Konular

Arınç'tan protestolara tepki...

19 Haziran 2007 17:35 tsi
Arınç'tan protestolara tepki... TBMM Başkanı Bülent Arınç, Manisa'da, şehit cenazesinde kendisini protesto edenlere yönelik olarak, "50 senesini Manisa’da geçirmiş ve hayatının her sahnesi milletin önünde şahadetle tespit edilmiş bir insana ’hain’ demeye nasıl dilini

AK Parti Manisa milletvekili adaylarının tanıtım toplantısı, 1. sıra adayı olan TBMM Başkanı Arınç’ın da katılımıyla Manisa Belediyesi Kültür Sitesi’nde yapıldı.

Arınç, tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, AK Parti’nin hizmetle var olduğunu ve iktidarda bulunduğu son 4.5 yıl içinde büyük hizmetler gerçekleştirdiğini ifade etti. "Buna karşın söyleyecek sözü olmayanların seçim döneminde bayrak ve şehitler üzerinden siyaset yapmaya çalıştığını" dile getiren Arınç, şunları kaydetti:

"Bayraklar üzerinden, şehitler üzerinden kimse istismar etmesin. Hiç kimse şehitliğin anlamını bizden daha iyi bilemez. İstiklal Marşımızı, Mehmet Akif’imizi, toprağın altında yatan milyonlarca şehidimizi hiç kimse bizden daha fazla sevemez ve onlara saygı duyamaz. Onlar, ebediyen diridirler ve hiç ölmemişlerdir. Ve Allah şehitliği hepimize nasip etsin. Bundan daha güzel bir şey olamaz, ama bunlar günü birlik politikalarla, ’Ben şu kadar milliyetçiyim, ben şu kadar bayrağımı seviyorum’ demesin. Bugün artık milliyetçilik lafla değil, negatif milliyetçiliğe hayır. Milliyetçilik milletini daha çok sevmek ve onun mutluluğu için daha çok çalışmaktır. Milliyetçilik ve bayrak kimsenin tekelinde değildir. Gerçek ve hakiki milliyetçiyim diyen herkes, bu ülke için ne kadar güzel işler yaptığını söylemelidir. Gerçek vatansever daha ne güzel işler yapan insandır." Bülent Arınç, bu anlayışla kendisinin de bir Manisalı olarak, sadece Manisa’nın Yuntdağı’nı, Demircisi’ni, Kırkağaç’ını değil, aynı zamanda bu ülkenin bir insanı olarak Diyarbakır’ın Kulp’unu Silvan’ını, Hani’sini de sevdiğini belirterek, "Evet, bayrağımız tek, vatanımız tek. O hiç bir zaman bölünmeyecek. O, üzerinde hiç bir zaman gölge taşımayacak. Ama, 70 milyon insanı bir birinden ayırmaya kimsenin gücü yetemez" dedi.

TERÖR OLAYLARI

Türkiye’nin beter bir terör içinde olduğunu, ama bunun da yeni ortaya çıkan bir durum değil, 25 yıldır süregelen bir durum olduğunu belirten Bülent Arınç, şöyle devam etti:

"Türkiye’de, rengi farklı olan, amacı farklı olan, ama tek gayesi korkutmak, sindirmek, öldürmek olan büyük bir insanlık suçuyla karşı karşıyayız ve bu iş çok denklemli bir problem halinde duruyor. Bunun üstesinden geleceğiz. Terörün yaktığı her can, bizim içimizden bir sevgiyi, bir güzelliği alıp götürüyor, o şehitlerimizle gazilerimizle birlikte olmanın, üzüntüyü paylaşmanın beraberliğini de yaşıyoruz. Ama bu terörle mücadele devam ediyor, etmeye de devam edeceğiz." Terörle mücadelede, Türk Silahlı Kuvvetlerine ve güvenlik güçlerine her türlü desteği sağladıklarını, teknolojik olarak ne ihtiyaçları varsa karşılandığını ifade eden Arınç, terörle mücadelenin bir taraftan böyle devam ederken, bir taraftan da terörü meydana getiren sebepler üzerinde, yoksulluğun önlenmesi, insanların kendini rahat ifade etmelerini sağlamak, kültürel haklar ve demokrasinin önündeki engeller gibi konular üzerinde çalışılacağını söyledi.

ŞEHİT CENAZELERİNDEKİ TEPKİLER

Meclis Başkanı Arınç, konuşmasında Manisa’da katıldığı şehit cenazesinde kendisine yöneltilen protestolara da değinerek, 1980 öncesi Ülkü Ocaklarında yer alan kişilerin hepsinin kendisinin kardeşi olduğunu ve 12 Eylül sonrası bunlardan 41’inin avukatlığını yaptığını hatırlattı.

Bu insanların hepsinin bugün vatanını seven insanlar olduğunu ifade eden Arınç, şöyle konuştu:

"25 yıl öncesinde vatan ve millet için sevdalı olduklarını söyleyenlerin yerine gelenlere bir bakınız lütfen. Sadece bağırmak ve çağırmak, sadece hakaret etmek birileri için sermaye haline gelmişse, onlar için sadece acırım. Siz bu vatan için daha çok neler yapacaksınız, siz bu millet için daha çok neler yapmalısınız? İyi şeyler yapanı teşvik etmek, yanlış yapanın önüne geçmek değil midir görevimiz?

50 senesini Manisa’da geçirmiş ve hayatının her sahnesi milletinin önünde şahadetle tespit edilmiş bir insana ’hain’ demeye nasıl diliniz varıyor sizin? Ben çok hainler gördüm, ama çok şükür bu toplumun içerisinde, bu milyonların içerisinde onlar yok. Hain diyecekseniz, bu tarihin, bu ülkenin geçmişine şöyle bir bakın ve hala sayıları çok az olsa bile, ülke için önümüze getirilen engellere, kösteklere ve bunu koyanlara bir bakın. Allah’a çok şükür alnımız açık ve başımız diktir.

Ben o kardeşlerime olan haklarımın tamamını helal ediyorum. Hepsi evime gelmişlerdir, hepsi beni hayatım boyunca desteklemişlerdir. Hepsi bizim yaptığımız her hayırlı işe destek olmuşlardır. Ama, ben bugün yaşça biraz küçük olanları tanımakta zorluk çekiyorum. Sadece onlar değil, kendilerine ’ulusalcı’ ismini vermiş bir elin parmaklarını geçmeyecek birkaç tane insan, bütün bunlara katılmış olabilir. Türkiye 70 milyon, siz 70 kişisiniz, acıyorum sizlere." TBMM Başkanı Arıç, bu sözlerinin ardından salondakilere, konuşmasını TBMM Başkanı sıfatıyla değil aday tanıtım toplantısı dolayısıyla bir milletvekili adayı olarak söylediğini belirtti.

Arınç, "Aday tanıtım törenini bahane ederek konuşuyorum, Meclis Başkanı sıfatımla konuşmuyorum. Bir Manisa milletvekili olarak ve bir ay sonra kantara çıkacak bir aday olarak konuşuyorum, öyle biliyorsunuz değil mi" dedi.
     
milliyet



Bu haber 227 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,850 µs