En Sıcak Konular

Miloşeviç'in diplomatik sırları açıklandı

16 Ocak 2012 14:43 tsi
Sırbistan'ın günlük gazetesi ''Kurir'', eski Devlet Başkani Slobodan Miloseviç'in diplomatik sırlarını açıkladı.

''Kurir'' gazetesi, Sırbistan istihbaratı ve diplomatik kaynaklardan Miloşeviç'le ilgili edindiği bilgileri okuyucularıyla paylaştı. Bosna-Hersek ve Kosova'daki savaşlarda binlerce insanın ölümünden sorumlu olan Lahey'de kurulan uluslararası savaş suçları mahkemesinde yargılanırken 2006 yılında hücresinde ölen Miloşeviç'in 1990'lı yılların ortasında Washington'da eski ABD Başkanı Bill Clinton tarafından özel toplantıya davet edildi.

Gazetenin iddiasına göre, Beyaz Saray'da yapılan toplantıda Clinton, Miloşeviç'e oturulacak yeri göstererek, ''Sayın Başkanım, şeref duydum'' şeklinde hitap etti. Bu sırada gösterilen koltuğa oturan Miloşeviç'in purosunu çıkartarak yaktığı ve ''Meslektaşım, ikimizde Lee Harry Oswald'ın Kennedy'i öldürmediğini biliyoruz'' diye Clinton'a seslendiği belirtildi. Clinton'un bu sözler karşısında bir süre şaşkınlık geçirdiği, ''ağzı açık bir süre Miloşeviç'e baktığına'' yer veren gazete, ABD Başkanı'nın hiçbir şey söylemeden kalkıp odadan ayrıldığını kaydetti.

Aynı haberde Dayton Antlaşması'nın mimarı olan ve geçen yıl yaşamını yitiren Richard Holbrooke'un Kosova'daki savaş zamanında Sırbistanlı istihbaratçılar tarafından dinlendiği ve Miloşeviç'in müzakerede bunu Holbrooke söylediği belirtildi. Holbrooke'un bu olaydan sonra Sırbistan'ı terk ettiği belirtildi.

Gazetenin Miloşeviç'le ilgili geçmişe dair aktardğı bir başka olay ise dönemin CIA Başkanı John Mark Deutch ile yaşanmış. CIA Başkanı John Mark Deutch'in başında bulunduğu heyetin, Kosova durumu hakkında koşulları saymaya başladıkları sırada, Miloşeviç'in ''Afedersiniz, benim çıkmam lazım, siz devam edin'' diyerek toplantıyı terk ettiği ileri sürüldü.

AA

Bu haber 551 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,982 µs