En Sıcak Konular

'Yeniçeri Lefter'

16 Ocak 2012 14:38 tsi
Yunan basın-yayın organları, Türk futbolu ve Fenerbahçe'nin efsane ismi Lefter Küçükandonyadis'in Şükrü Saracoğlu Stadı'ndan aralarında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da bulunduğu binlerce kişi tarafından uğurlandığını yazdı.

 Yunan gazeteleri, Rum asıllı efsane futbolcu Lefter'e Türkiye'nin gösterdiği vefayı övdü.

TA NEA: SONSUZ RUM

Türk futbolu ve Fenerbahçe'nin efsane ismi Lefter Küçükandonyadis'in hafta sonuna denk gelen ölümüne yer veremeyen Yunan gazeteleri, bugünkü baskılarında Lefter'in ölümü ile on bini aşkın kişi tarafından uğurlanmasını manşetten verdi. Spor ekinde "Sonsuz Rum" manşetini kullanan Ta Nea, "Herkes oradaydı. Türkiye'nin Başbakanı Tayyip Erdoğan, arkadaşları ve bütün takımlardan binlerce taraftar, Türkler için Lefter Küçükantoniadis olan Türk futbolunun efsanesi değerli Rum Lefter Antoniadis'i uğurlamak için oradaydı." ifadelerini kullandı.

"LEFTER'E PORTAKAL ATMIŞTIK!"

Tam sayfa haber-yorumda ilginç ayrıntılara dikkat çeken ve Türkiye'nin Lefter'e olan sevgisini alkışlayan gazete, "Yunan olarak doğdu, Türk olarak övüldü" diye yazdı. "Sadece Türk futbolunun değil dünyanın da en mükemmel futbolcularından biriydi" yorumunda bulunan gazete, "Para değil sadece sevgi istiyordu" dedi. 1944'te Türkiye forması altında Yunanistan'a attığı gol sonrası Yunan taraftarlarca Lefter'e portakal atıldığını hatırlatan gazete, 3 yıl önce Lefter'in Ta Nea'ya verdiği röportajda "Bizi aç zannediyorlardı!" şeklindeki ironik cevabını aktardı.

"YENİÇERİ LEFTER!"

Futbol hayatının anlatıldığı haberinde Yunan taraftarların gemişte Lefter'e olan öfkesini de aktaran Ta Nea, "Yunanlar Lefter'i yeniçeri ve hain olarak görüyordu. Türkler ise Rum." diye yazdı. "Lefter'in çuvalla gol atan bir futbolcu" olduğuna dikkat çeken gazete, Lefter için fotoğraflar süslü tam bir sayfa ayırdı. AEK'anın da ölümü sonrası onu son maçında pankart ve saygı duruşu ile hatırladığını yazdı.

1955'te 6-7 Eylül olayları sonrası Lefter'in Fererbahçe ile Atina'ya geldiğini hatırlatan gazete, o zaman çıkan"Athlitiki İho" gazetesinin ilk sayfadan "Yeniçeri Lefter, Yunanistan'dan gitsin!" ifadelerini kullandığını ve haberinde "Lefter'i Türklerden de daha Türk!" şeklinde eleştirdiğini hatırlattı. Lefter'in evini yağmalamaktan Türklerin koruduğunu belirten Ta Nea, efsane futbolcunun 39 yaşındayken 1964 yılında AEK'da 5 maç oynadıktan sonra İraklis maçında sakatlanmasının ardından futbol kariyerinin bittiğini, Egaleo'da ise antrenörlük yaptığını yazdı. Gazete, Lefter'in "Sadece Büyükada'da kalmak istiyorum" dediğini ve söylediği gibi de orada kaldığını vurguladı.

EXEDRA SPOR: EFSANE LEFTER'E SON SELAM

"Efsane Lefter'e son selam" manşetini kullanan "Exedra Spor" gazetesi, binlerce vatandaşın yanı sıra Başbakan Erdoğan'ın da Fenerbahçe'nin Rum futbolcusunu son yolculuğuna uğurladığını belirtti.

Cenaze törenlerinden çok sayıda fotoğrafla desteklenen tam sayfa haberde, "Gerçek büyükler hiçbir zaman ölmüyor. Gelecek nesillerin hafızalarında efsane olarak yaşıyorlar." diye yazdı. Lefter'in Türkiye'de yaşadıklarının bir masalı anımsattığını belirterek Türklerin vefasına şapka çıkaran gazete, bunun bir paradoks olduğunu ancak dün bunun yaşandığına dikkat çekti. 10 binden fazla Türkün kendi Lefter'lerini uğurladığını yazdı. Gazete, Şükrü Saraçoğlu stadından "Lefter ölmedi kalbimizde yaşıyor" tezahüratının tüyleri diken diken ettiğine vurgu yaptı. Exedra, gerçekten önemli insanların etnik kökenine bakılmaksızın herkes tarafından kucaklandığının dün bir kez daha görüldüğü değerlendirmesinde bulundu.

GOAL NEWS: BÜYÜK LEFTER İÇİN SON ALKIŞ

Goal News gazetesinin de tam sayfa haberinde, "Büyük Lefter için son alkış" manşetini kullandı. "Cuma akşamından bu yana Türk futbolu daha fakir" yorumunda bulunan gazete, Lefter'in ölümünün bütün Türkiye'yi üzdüğünü vurguladı.Türk futbol tarihine altın sayfalar yazdığını kaydeden gazete, 10 binden fazla taraftarın "büyük küçüğü" alkışlarla uğurladığını yazdı.

ETHNOS: TANRININ HESAP DEFTERİNDE

Ethnos gazetesi de "Ver Lefter'e, yaz deftere" sloganına atıf yaptığı manşetinde "Tanrının hesap defterinde" başlığını kullandı. Gazete, Lefter'in hem cenaze töreni hem de futbol kariyerine ilişkin bilgileri okurlarıyla paylaştı.

(CİHAN)

Bu haber 633 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,371 µs