En Sıcak Konular

Romanya da karıştı

16 Ocak 2012 12:46 tsi
Bükreş yönetiminin bütçe açığını azaltmak için hazırladığı programda faturanın ücretli kesime çıkarılması protesto eylemlerine yol açtı.

Avrupa'yı saran borç krizi nedeniyle kemerleri sıkmak zorunda kalan Romanya'da sosyal yardımların azaltılmasını ve Devlet Başkanı Traian Basescu'yu hedef alan protesto gösterileri kontrolden çıktı.

Hafta sonunda güvenlik güçleriyle göstericiler arasında meydana gelen çatışmalarda çok sayıda yaralanan oldu. Cumartesi günü de başkent Bükreş'te düzenlenen protesto gösterisinde on iki kişi yaralanmış ve sokak eylemleri Pazar günü de devam etmişti.

Deutsche Welle'nin haberine göre, Bükreş Üniversitesi'nde düzenlenen miting sırasında polis memurları ve bir özel televizyon kuruluşunun kameramanı göstericiler tarafından atılan taşlarla yaralandı.

Başbakan Emil Boc yaralı polisleri hastanede ziyareti sırasında, 'Taş atmak çözüm değildir, diyaloga ihtiyacımız var', dedi. Rumen muhalefeti ülkedeki sosyal huzursuzluğu görüşmek üzere parlamentonun acilen toplanmasını talep etti.

Emniyet makamları, güvenlik güçlerine saldıranlar arasında çok sayıda Steaua ve Dinamo Bükreş futbol kulüplerinin azılı holiganlarının bulunduğunu açıkladı. Gösteriler sırasında genel seçim yapılması ve Traian Basescu'ya devlet başkanlığından el çektirilmesi talep edildi.

Romanya hükümetinin tasarruf programında ücret, maaş, ikramiye ve tazminatların azaltılması, buna karşılık vergilerin arttırılması öngörülüyor. Yolsuzluk ve adam kayırmacılıktan da sorumlu tutulan Basescu'nun tartışmalı sağlık reformunu iptal etmesi gerginliği azaltmaya yetmemişti.

dunyabulteni

Bu haber 545 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,623 µs