En Sıcak Konular

Dinçer'den Osman Can açıklaması

16 Ocak 2012 11:56 tsi
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Doç. Dr. Osman Can'ın, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi kadrosuna atamasının, hukuk kurallarına uygun şekilde gerçekleştirildiğini bildirdi.

Dinçer, CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek'in, Doç. Dr. Can'ın, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi kadrosuna atanmasına ilişkin soru önergesine yazılı yanıt verdi.

Yükseköğretim Kanunu'na göre, bir üniversite biriminde açık bulunan doçentlik kadrosuna, rektörlükçe, isteklilerin başvurması için ilan edildiğini belirten Dinçer, kanun uyarınca doçentlik kadrosu ilan etme yetkisinin rektörlüğe ait olduğunu anımsattı.

Dinçer, hukuk fakültesi anayasa hukuku anabilim dalından, 2000'de öğretim görevlisi Mustafa Yıldız, 2007'de Doç. Dr. Sibel İnceoğlu, 2008'de Doç. Dr. Sultan Uzeltürk ve 2011'de Yrd. Doç. Dr. Emrah Kırıt'ın ayrıldığını kaydetti. Dinçer, Yükseköğretim Kanunu'na dayalı olarak Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku Anabilim Dalı için doçentlik kadrosu ilamı yapıldığını ifade ederek, bu tasarrufta hiçbir hukuka aykırılığın olmadığını bildirdi.

Yükseköğretim Kanunu ve ilgili mevzuatının, doçentlik kadrosu ilanı için anabilim dalı başkanının görüşünü aramadığına işaret eden Dinçer, ilan edilen kadroların, kanunun öngördüğü usul ve esaslara uygun olduğunu vurguladı.

Doç. Dr. Osman Can'ın ataması ile Anayasa Mahkemesi raportörlüğü görevinin herhangi bir ilgisinin bulunmadığını bildiren Dinçer, atamanın, Yükseköğretim Kanunu'nda yer alan ''Bir üniversite biriminde açık bulunan doçentlik kadrosu rektörlükçe, isteklilerin başvurması için ilan edilir. Müracaat eden adayların durumlarını incelemek üzere rektör tarafından varsa biri ilgili birim yöneticisi, en az biri de o üniversite dışından olmak üzere üç profesör tespit edilir. Bu profesörler, adaylar hakkında ayrı ayrı mütalaalarını rektöre bildirirler. Rektör, bu mütalaalara dayanarak, üniversite yönetim kurulunun görüşünü de aldıktan sonra atamayı yapar'' düzenlemesine dayandığını belirtti.

Dinçer, Doç. Dr. Osman Can'ın atamasının hukuk kurallarına uygun şekilde gerçekleştirildiğini ifade ederek, atamayla ilgili, idari yargı organlarınca alınmış bir yürütmenin durdurulması veya iptal kararının olmadığını kaydetti.

AA

Bu haber 554 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,361 µs