En Sıcak Konular

Meteoroloji'nden don uyarısı

16 Ocak 2012 11:34 tsi
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada yurdun Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisinde bulunduğu açıklandı.

Hafta boyunca hava sıcaklıkları hissedilir derecede azalarak, iç ve batı bölgelerde mevsim normallerinin 4-6 derece altında seyredecek. Ege ve Akdeniz kıyılarında hafif, Marmara ile iç bölgelerde kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Önümüzdeki hafta boyunca doğu bölgelerde görülecek kar yağışlarının bugün Doğu Anadolu’nun batısı, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Sivas çevrelerinde, Salı günü ise Bingöl, Muş ve Bitlis çevrelerinde lokal olarak kuvvetli olacağı tahmin edildiği belirtildi.

Hafta boyunca hava sıcaklıkları hissedilir derecede azalarak, iç ve batı bölgelerde mevsim normallerinin 4-6 derece altında seyredecek. Düşük sıcaklıklar ve mevcut kar örtüsü sebebiyle, Ege ve Akdeniz kıyılarında hafif, Marmara ile iç bölgelerde kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Kuvvetli buzlanma ve don olayı ile doğu kesimlerde beklenen kuvvetli kar yağışının oluşturacağı olumsuz şartlara karşı zirai üreticiler ve sürücüler başta olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.

ORTA VE DOĞU AKDENİZ'DE KUVVETLİ FIRTINA
Akdeniz'de halen batı ve güneybatı (Lodos) yönlerden 5-7 kuvvetinde (50-60 km/s) esmekte olan fırtınamsı rüzgarın, akşam saatlerinden itibaren kuvvetlenerek 6-8 kuvvetinde (60-75km/s) fırtına, bugün öğle saatlerinden sonra Orta ve Doğu Akdeniz’de 7-9 kuvvetinde (75-90 km/s) kuvvetli fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Fırtınanın bu gece saatlerinde etkisini kaybetmesi tahmin edilmektedir. Kuvvetli fırtına nedeniyle denizcilerimizin ve ilgililerin tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Yurdun büyük bir bölümünde görülecek yağışların; Adıyaman, G.Antep, Kilis, Erzican, Elazığ, Tunceli, Bingöl ve Diyarbakır ile zamanla Giresun, Trabzon, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde kuvvetli; Adana'nın güney ve doğu ilçeleri ve Hatay çevrelerinde şiddetli olmak üzere Orta Ve Doğu Akdeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu'nun güneyinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Marmara ile ülkemizin iç ve doğu kesimlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor.

İç Anadolu'nun güneyi ve Göller yöresinde 3 ila 5 derece olmak üzere İç ve batı kesimlerde azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.İç ve batı kesimlerde kuzeyli,doğu bölgelerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI
Yağışların; Adıyaman, G.Antep, Kilis, Erzican, Elazığ, Tunceli, Bingöl ve Diyarbakır ile zamanla Giresun, Trabzon, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde kuvvetli; Adana'nın güney ve doğu ilçeleri ile Hatay çevrelerinde şiddetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Sel, Su baskını, Taşkın, Ulaşımda aksamalar vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI
Bu sabah ve gece saatlerinde Marmara ile yurdun iç ve doğu kesimlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

ntvmsnbc

Bu haber 500 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,993 µs