En Sıcak Konular

Costa Concordia'da ölü sayısı artıyor

16 Ocak 2012 10:51 tsi
İtalya'nın batısındaki Toscana Bölgesi sahilleri açığında kaza yapan 'Costa Concordia' gemisinden arama-kurtarma ekipleri tarafından bir ceset daha çıkarıldı.

Giglio adası açıklarında geçen Cuma akşamı kaza yapan kruvaziyerden, arama-kurtarma ekipleri tarafından bir ölü daha bulundu. Cesedin bir erkeğe ait oldu belirtildi. Böylece gemide hayatını kaybedenlerin sayısı 6'ya çıkarken, yetkililer tarafından son olarak 15 olarak açıklanan kayıp sayısı da 16 olarak düzeltildi.

Bölgede hava şartlarının kötüleşmesine karşın arama kurtarma ekiplerinin kayıp kişileri bulmak için sürdürdüğü çalışmaların aralıksız devam ettiği bildirildi.

BAŞBAKAN MONTİ’DEN MADALYA ÖNERİSİ

İtalya Başbakanı Mario Monti, yaptığı yazılı açıklamada, kendisi ve hükümeti adına ölenlerin ailesine taziyelerini belirtirken, yaralananlara acil şifalar diledi. Başbakanın, Giglio Adası ve ana karada yer alan Monte Argentario belediye başkanlarına yardım faaliyetlerine gösterdikleri dayanışma için teşekkür ettiği ifade edildi. Başbakan Monti'nin Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano'ya bu iki belediyeye yardımlarından ötürü madalya verilmesini önerdiği de gelen haberler arasında yer aldı.

Bu arada, gemi kazası İtalyan gazetelerinde geniş yer bulmaya devam ediyor.

LA REPUBBLİCA: YALANLARLA VE HATALARLA DOLU BİR GECE

“La Repubblica” gazetesi "Concordia, yalanlarla ve hatalarla dolu bir gece" başlığını atarken, “Corriere della Sera”, "Küçük bir jest için büyük bir gemi kazası", “La Stampa” ise "2 ölü daha, aramalar devam ediyor" başlığı ile çıktı.

Gazetelerin başlıklarının ağırlık verdiği üzere kazaya neden olan gelişmenin kaptanın gemideki yolculara Giglio Adası'nı yakından göstermek istediği, kazanın da bu sırada gerçekleştiği ifade ediliyor.

“La Repubblica” gazetesindeki haberde, gemi şirketi “Costa”nın olaydan kaptan Francesco Schettino'yu sorumlu tuttuğu kaydedildi.

Kaynak: AA



Bu haber 479 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,310 µs