En Sıcak Konular

Bolu Belediyesi hayvan barınağında skandal

16 Ocak 2012 09:45 tsi
Bolu Belediye Başkanı, hayvan barınağındaki feci koşulları fotoğraflayanlara "Veririz birer köpek, alır giderler" diye gözdağı verdi!

Bolu’da belediyenin hayvan barınağındaki köpeklerin dondurucu soğukta, kar altında boyunlarından zincirle bağlı halde beton zeminde yatırıldığına dair görüntüler facebook’ta yayımlanınca hayvanseverler ayağa kalktı. Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) üyeleri, dün polis eşliğinde barınakta tespit yapıp savcılığa başvururken Radikal’in telefonla ulaştığı Bolu Belediye Başkanı Alaattin Yılmaz “Konudan haberim yok” dedi ve Bolu’dakinin en ideal hayvan barınaklarından biri olduğunu öne sürdü.

‘Şovmenlere gereken ders verilecektir’
Yılmaz, “Bakımsızlıktan ölen hayvanların durumu sizce de kötü değil mi?” sorumuza ise “İnsanlar da ölüyor... Siz hiç insan ölüsüne rastlamadınız mı? Bakımsızlıktan öldü diyemez kimse. Bakılacak kadar yiyecek içeceği en iyi şekilde veren Bolu Belediyesi’dir. Bolu şov yeri değildir. Şovmenlere de gerekli dersi vereceğiz” dedi.
Bolu sokaklarından hayvanları “Şehir içindeki çocuklar okula giderken bunlardan çekiniyor” gerekçesiyle topladıklarını ifade eden Yılmaz, kısırlaştırılmış sahipsiz hayvanların yeniden alındıkları sokağa bırakılmasını isteyen 5199 sayılı Hayvan Hakları Yasası’nı hatırlattığımızda ise şu yanıtı verdi:
“İnsanları, çocukları nereye göndereceğiz? Sokakta dolaşan köpeğe dünyanın hiçbir yerinde rastlamadım. Sokakta herkesin köpeği elinde sapıyla dolaşır. Çok sevenler varsa hepsine veririz birer köpek alırlar giderler.”

Bolu Belediyesi hayvan barınağında skandal

Cumartesi günü belediyenin Aşağısoku Mahallesi’ndeki barınağına giden HAYTAP üyeleri, içlerinden biri ölen köpekleri facebook’ta yayımlandı. Dün bir kez daha barınağa giden HAYTAP Basın Sorumlusu Şule Baylan zabıtanın demir kapıyı kapatarak hayvanların bulunduğu bölmelerin altına tahta yerleştirdiğini ve temizlik yaptığını söyledi. Baylan ve yönetim kurulu üyeleri, daha sonra polis eşliğinde içeri girerek bölmeleri görüntüleyebildi. Durumun bir gece öncesine göre nispeten iyi olduğunu ancak hâlâ büyük eksikler olduğunu vurgulayan Baylan, kısırlaştırılmış, küpeli köpeklerin de ‘yasaya aykırı olarak’ barınakta tutulduğunu vurguladı. Yasada sahipsiz hayvanların yerel yönetimlerce kısırlaştırılıp aşılanmaları, alındıkları ortama bırakılmaları isteniyor.

Radikal



Bu haber 664 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,279 µs