En Sıcak Konular

İlk mitingde hayal kırıklığı!

19 Haziran 2007 16:27 tsi
İlk mitingde hayal kırıklığı! Sağda birleşme ile seçimler öncesinde zor günler yaşayan DP lideri Mehmet Ağar, meydana Adnan Menderes'in memleketinden indi ama ilk mitingte hayal kırıklığı yaşadı. Ağar'ın yeni imajı da belli oldu. İşte mitingden izlenimler...

DP Genel Başkanı Mehmet Ağar, merkez sağda birleşmenin sağlanamamasının neden olduğu hayal kırıklığının da etkisiyle ilk mitinginde istediği kalabalığı toplayamadı.

DP, ilk mitingini dün merhum Adnan Menderes'in memleketi Aydın'da yaptı. Mitinge seçimden çekilen ANAP'ın destek vermediği gözlendi. Miting meydanına soru işaretinin yanına, "Nereye kadar buraya kadar, artık Demokrat Parti var" pankartları asıldı. Ağar, seçim otobüsünün üzerine eşi Emel Ağar ve Aydın'lı olan eski Meclis Başkanı İsmet Sezgin ile birlikte çıktı.

Sağda birleşememenin hayalkırıklığı, aşırı sıcak hava ve partili çiftçilerin tarladaki işleri nedeniyle Ağar, Aydın'da istediği kalabalığı toplayamadı. Ağar, konuşmasında ağırlıklı olarak çiftçilerin üzerinde durarak, "Çiftçinin tanıdığı bir efsane vardır. O da kırattır" dedi. Ağar, DP iktidarında, "yeşil mazot" olarak ifade ettiği biodizel üretimini yaygınlaştıracaklarını belirterek, çiftçinin kullandığı mazotun fiyatını da 1 YTL'nin altına indireceklerini söyledi.

Kasket taktı

Ağar, konuşmasının ortasında, "Bir vatandaş yolda verdi" diyerek, başına çiftçi kasketi taktı. Hem AKP'ye hem de CHP'ye yüklenen Ağar, şöyle konuştu:

"Birisi mübarek dinimizin arkasına saklanıp siyaset yaparken, bugün cami avlularına giremez hale gelmiştir. Biz, dinimize hizmet ederiz. Dinimizin arkasına saklanıp onu siyasete sokmayız. Biz, bugüne kadar elhamdülillah diyerek millete hizmet ettik. Birisi de kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk'ün arkasına saklanarak siyaset yapıyor. AKP-CHP husumet, kutuplaşma siyaseti ile nereye kadar? DP milletimizin sahibidir." Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın terör konusunda liderlerle görüşeceğini söylediğini vurgulayan Ağar, kendisinin bu konuda birikim ve tecrübesinin olduğunu dile getirdi. Ağar, "Biz dağda, kırda, bayırda göğsümüzü siper etmiş gezerken, siz evde uyuyordunuz. Ben kan, ölüm üzerinden siyaset yapmam. Aydın'da 149 şehit var. 150. şehit gelmesin diye siyaset yapıyorum ben. Türkiye'de tek bir silahın patlamaması, tek bir canın yanmaması, anaların gözyaşının akmaması için, bunu başarmak için Mehmet Ağar sonuna kadar var." Ağar, aşırı sıcak altında mitinge katılan partililere, konuşmasının sonunda, "Bu sıcakta, bu zor yaz gününde buraya gelen siz değerli hemşehrilerimden Allah razı olsun" diye seslendi.

Milliyet



Bu haber 628 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,135 µs