En Sıcak Konular

8 ilde kar tatili

16 Ocak 2012 08:56 tsi
Yurt genelinde etkili olan kar yağışı sebebi ile bazı il ve ilçelerde okullar tatil edildi.

KONYA

Konya'da yoğun kar yağışı sebebiyle eğitime 1 gün ara verildi.

Konya kent merkezinde etkili olan yoğun kar yağışı sebebiyle ilk ve orta dereceli okullar 1 gün süreyle tatil edildi. Resmi kurumlarda çalışan engelli ve hamile personelin de bugün idari izinli sayılacağı bildirildi.

SİVAS

Sivas'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle kent genelinde eğitime 2 gün ara verildi.

Sivas Valisi Ali Kolat, yoğun kar yağışının etkisini sürdürdüğünü belirterek, bu nedenle şehir genelinde 2 gün süreyle eğitime ara verildiğini bildirdi.

Vali Kolat, kapanan yolların ulaşıma açılması için de ekiplerin çalışmalarının aralıksız devam ettiğini belirtti.

UŞAK

Uşak'ta yoğun kar yağışı nedeniyle merkez ilçe, Banaz, Sivaslı ve Karahallı'da taşımalı eğitim yapan ilk ve ortaöğretim okullar bir gün tatil edildi.

Uşak'ta dün gece geç saatlerde başlayan yoğun kar yağışı devam ediyor. İl Hıfzısıhha Kurulu yoğun kar yağışı nedeniyle Merkez ilçe ile Banaz, Sivaslı ve Karahallı'da taşımalı sistemle eğitim yapan ilk ve orta dereceli okulların yarın tatil edildiğini duyurdu Kurul tarafından alınan karar Valilik Basın ve Halk İlişkiler Müdürlüğü'nce akşam saatlerinde yapılan açıklama ile duyuruldu. Ulubey ve Eşme'de okulların tatil edilip edilmeyeceği kararının ise kaymakamlar tarafından hava durumuna göre sabah erken saatlerde verileceği öğrenildi.

ZONGULDAK

Zonguldak'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle kent merkezinde eğitime 1 gün ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin, yoğun kar yağışının ulaşımı olumsuz etkilemesinden dolayı il merkezi, bağlı belde ve köylerde okul öncesi eğitim kurumları, ilköğretim okulları ve orta öğretim kurumlarında eğitime bugün ara verilmesine karar verildiğini bildirdi.

AKSARAY

Aksaray'da yoğun kar yağışı nedeniyle merkez, merkeze bağlı köy ve beldelerde eğitime bir gün ara verildi.

Kar yağışının devam ettiği kentte kar kalınlığının 25 santimetreyi geçtiği bildirildi. Yoğun kar yağışı nedeniyle merkez, merkeze bağlı köy ve beldelerde eğitime bir gün ara verildiği belirtildi.

TOKAT

Tokat'ta, kar yağışı dolayısıyla kent genelinde eğitime iki gün ara verildi.

Tokat Valisi Şerif Yılmaz, kentte dün akşamdan bu yana kar yağışının etkili olduğunu belirterek, ''Meteoroloji Bölge Müdürlüğü kar yağışının gün boyu devam edeceğini bildirdi. Biz de bugün ve yarın ilk ve ortaöğretim okullarını tatil ettik. Kamu görevlisi engelli vatandaşlarımız da 2 gün idari izinli olacaklar'' diye konuştu.

Bu arada kar yağışı kentte ulaşımı da aksatıyor. Kar yağışı ve tipinin etkili olduğu Tokat-Sivas karayolunda büyük araçların geçişine izin verilmiyor.

NEVŞEHİR

Kar yağışı Nevşehir'de etkisini iyice hissettirmeye başladı. Bazı ilçelerde yoğun kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi.

Akşam saatlerinden itibaren etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle bazı köy yollarında yol açma çalışmaları devam ederken, Gülşehir ve Hacıbektaş ilçelerinde okullarda eğitim ve öğretime bir gün ara verildiği bildirildi.

ERZURUM

Erzurum'da etkisini artıran kar ve tipi nedeniyle Karayazı ilçesinde ilköğretim okulları 1 gün süreyle tatil edilirken, Erzurum-Bingöl ve Erzurum-Ağrı karayolu ulaşıma kapandı.

Kar ve şiddetli tipi nedeniyle Erzurum'da hayat adeta durma noktasına geldi. Tipinin etkili olduğu Erzurum-Bingöl Karayolu Çat Kirişli mevkisinden itibaren ulaşıma kapandı. Erzurum-Ağrı karayolu da Horasan-Eleşkirt arasında tipinin oluşturduğu sürgün nedeniyle ulaşıma kapandı.

Karayazı ilçesinde de eğitim-öğretime 1 gün süreyle ara verildiği bildirildi.

Kar ve tipi nedeniyle Erzurum'da 200'e yakın köy yolu yeniden ulaşıma kapanırken, İl Özel İdaresi ekipleri tipinin dinmesinin ardından yol açma çalışmalarına koyulacakları belirtildi.

Öte yandan, kent merkezinde gece saatlerinde etkili olan fırtına nedeniyle çok sayıda çatı uçtu, elektrik hatları zarar gördü. TEDAŞ ekipleri canlarını tehlikeye atarak hasar gören enerji nakil hatlarını tamir etmek için işe koyuldular.







Bu haber 661 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,649 µs