En Sıcak Konular

DTP'li vekil Kandil'de

16 Ocak 2012 08:14 tsi
DTP'li vekil Kandil'de Eski DTP Şırnak milletvekili Sevahir Bayındır'ın Kandil Dağı'nda PKK'lı teröristlerle çektirdiği hatıra fotoğrafı ortaya çıktı.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği KCK operasyonuyla ilgili olarak gözaltına alınan zanlıların sorgusu devam ediyor. Gözaltındaki 39 kişinin örgütün belirlediği e-postalara özel şifrelerle girip, buraya taslak olarak kaydedilmiş talimatları aldıkları iddia edilmişti. Öcalan'ın e-posta üzerinden iletilen talimatları arasında Hakkâri-Çukurca yoluna döşenen mayınla 1'i binbaşı 9 askerin şehit olduğu saldırı ve Çukurca'da 24 askerin şehit olduğu saldırıların bulunduğu öne sürüldü.

Gözaltına alınanlardan BDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Fatma Kurtulan'ın KCK Türkiye Meclisi sözcüsü olduğu ve Kandil ile köprü görevinde olduğu öne sürüldü. Operasyonda istihbarat birimleri çok önemli bir fotoğrafa da ulaştı. 23. Dönem Şırnak milletvekili Sevahir Bayındır'ın Kandil Dağı'nda kadın teröristlerle çekilmiş fotoğrafı bulundu. Hangi tarihte çekildiği belli olmayan o fotoğrafta, Bayındır'ın tek tip gerilla kıyafeti giydiği görülüyor. Fotoğrafta Bayındır'ın yanında 3 kadın bulunuyor. Bayındır'ın milletvekili adayı gösterilmeyince Avrupa'ya gitmesinin nedeninin KCK operasyonları çerçevesinde yasal bir takibata uğramamak olduğu ileri sürülüyor. Öte yandan BDP son operasyonlarla ilgili olarak bugün Parti Meclisi'ni topluyor. BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan ise Diyarbakır Milletvekili Leyla Zana'nın Ankara'da kaldığı evin aranmasını yargıya taşıma kararı aldıklarını açıkladı.

sabah



Bu haber 968 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,532 µs