En Sıcak Konular

Hedefimiz dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmek

15 Ocak 2012 17:56 tsi
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, ''2023'teki hedefimiz dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmek. Zor, ama bir olursak birlik olursak dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girebiliriz'' dedi.



Yılmaz, Konya'nın Ilgın ilçesinde partisinin ilçe teşkilatı tarafından bir düğün salonunda düzenlenen ''Lider Türkiye'' başlıklı Siyaset Akademisi programında deneyimlerini paylaştı.

Kurulduğu günden bu yana AK Parti'nin siyasetin seviyesini yükselttiğini ifade eden Yılmaz, bunu lafla değil, siyaset akademisini kurarak da gösterdiklerini söyledi.

Bunun AK Parti'yi diğerlerinden farklı kıldığını öne süren Yılmaz, Türkiye'de değişim ve dönüşümün öncüsünün AK Parti olduğunu iddia etti.

Akademiye katılmak için AK Partili olma koşulu bulunmadığını vurgulayan Yılmaz, bu ülkeye ilişkin fikri, sözü olan herkesin akademiye katılabildiğini, AK Parti'nin Türkiye'nin partisi olduğunu belirtti.

-İstikrar vurgusu-

AK Parti'nin bu ülkeye ilişkin hedeflerinin, hayallerinin olduğunu anlatan ve 2023 hedeflerinden bahseden Yılmaz, şunları kaydetti:

''Kalkınmanın iki şartı var; barış ve istikrar. Savaş, yıkım demektir. Dolayısıyla barış istiyoruz, istikrar istiyoruz. İstikrar olmazsa Türkiye büyümez. Şu anda dünyanın 16. büyük ekonomisiyiz. 26. büyük ekonomiden 16. büyük ekonomiye istikrar sayesinde geldik. Gayri safi milli hasılası yaklaşık 15 trilyon dolar olan ABD, dünyanın en büyük ekonomisi. Türkiye'nin ki 800 milyar dolar. Yaklaşık 20 kat. O halde bizim ABD'ye yetişebilmek için 20 kat fazla üretmemiz ve ABD'nin yaptığı tasarruftan 20 kat fazla tasarruf yapmamız lazım. 2023'teki hedefimiz dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmek. Zor, ama bir olursak birlik olursak dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girebiliriz.''

Yılmaz, Türkiye'nin Avrupa'nın da 6. büyük ekonomisi olduğunu belirterek, son 10 yılda yurt dışına göçlerin durma noktasına geldiğini, Türkiye'nin yabancı işçi istihdam eden bir ülke haline geldiğini, bunun Türkiye'nin büyüdüğünün göstergesi olduğunu bildirdi.

Türkiye'nin 2023 yılında dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girebilmesi için eğitim ve insan kalitesini artırması gerektiğini de ifade eden Yılmaz, eğitim seviyesi artınca daha bilinçli tüketim yapılacağını ve daha fazla tasarruf sağlanacağını vurguladı.

Hızlı tren yatırımlarından da bahseden Yılmaz, Ankara-Konya Yüksek Hızlı Tren hattının çok önemli bir yatırım olduğunu dile getirerek, ''Hızlı tren Bursa'ya da gidecek. Bursa bağlantısı yapılacak, sözleşme imzalandı'' dedi.

Yılmaz, Türkiye'nin her geçen gün büyüdüğünü, millet için hep daha iyiyi gerçekleştirmenin peşinde olacaklarını sözlerine ekledi.

Bu haber 670 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,022 µs