En Sıcak Konular

'İllegaliteye asla yer olmayacak'

15 Ocak 2012 09:35 tsi
'İllegaliteye asla yer olmayacak' Başbakan Erdoğan, KCK'ya yönelik operasyonlarda kararlılık vurgusu yaptı.

Teröre bulaşan kim olursa olsun hukuk içerisinde mücadele edeceklerini belirten Erdoğan, şu çağrıda bulundu: "Eğer demokratik parlamenter sisteme inanıyorlarsa yeraltından bu işleri götürmeye çalışmayın. O zaman tabii ki karşınızda bu ülkenin yargısını, güvenlik güçlerini bulacaksınız."

-Başbakan Tayyip Erdoğan, son yapılan KCK operasyonlarına yönelik bazı kesimlerde rahatsızlıkların olduğunu söyledi. Bu mücadelede sonuna kadar kararlı bir şekilde yürümeye mecbur olduklarını belirten Erdoğan, "Milletimizin huzuru bunu gerektirmektedir, mutluluğu bunu gerektirmektedir." ifadesini kullandı. Ülkenin ileri gittiği bir dönemde bunu provoke etmeye asla izin vermeyeceklerini vurguladı. "Sevgili milletime sesleniyorum." diyen Erdoğan, "Bu ülke, teröre bulaşan, terörün içinde olan, teröre yataklık yapan kim olursa olsun, bunlara karşı biz, güvenlik güçleri, yargının vermiş olduğu bütün kararlara uygun bir şekilde, hukukun çerçevesi içerisinde bu adımları atacağız. Sümen altı etmeyeceğiz geçmişte olduğu gibi. İllegaliteye, asla ülkemizde yer olmayacak." diye konuştu. Ardından şu çağrıda bulundu: "Biz her şeyi yerin üstünde görmek istiyoruz. Eğer demokratik parlamenter sisteme inanıyorlarsa, o zaman Parlamento'nun çatısı altında mücadelelerini yürütsünler. Ama yeraltından bu işleri götürmeye çalışırsanız o zaman tabii ki karşınızda bu ülkenin yargısını, güvenlik güçlerini bulacaksınız."

Başbakan Erdoğan, Kadıköy Ayrılıkçeşmesi İstasyonu'nda düzenlenen 'Marmaray'da ilk ray kaynağı töreni'ne katıldı. Buradaki konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun hakkında hazırlanan fezlekeye karşı tepkisini eleştirmeyi sürdürdü. "Bakıyorsunuz bir tane fezlekeyle kahramanlık taslayanlar var." diyen Başbakan, Kılıçdaroğlu hakkında daha önce dokunulmazlığını kadırmaya yönelik 13 dosyanın hazırlandığını hatırlattı. CHP liderinin asıl amacının parti içi tartışmalara yönelik olduğunu savunarak, "Bakıyorsunuz hemen kendi partilerinin içindeki sıkıntıyı 'acaba böyle bir senaryoyla toparlayabilir miyiz?' anlayışı sergilemeye çalışıyorsun. (CHP'li vekiller de) Meclis Başkanlığı'na yürüyor. Fezlekesi olmayanlar hangi dokunulmazlığın kaldırılmasını istiyor? Ondan sonra 'Silivri'de tiyatro var' diyor. Silivri'de tiyatro yok, tiyatro anamuhalefet grubunun içinde. Aramadığınız kadar şovmen var ve yaptıkları iş de şov. Bunu da milletimin bilmesi lazım." şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan, "Hiç kimse ülkeye umutsuzluk, karamsarlık pompalamasın." çağrısında da bulundu. Ekonomide, dış politikada, sosyal yaşamda her türlü sorunun vakti geldikçe giderileceğini dile getirdi. Üretilen 'kara senoryalara' da kimsenin kulak asmamasını istedi. '9 yıl boyunca cesaretle, kararlılıkla, milletle el ele yaptıkları reformlardan geri adım atmayacaklarının' altını çizdi. İktidara geldiklerinde, 'Ankara'nın etrafında aşılmaz duvarlar' olduğunu anlatan Başbakan, şöyle devam etti: "80 vilayetin sesi Ankara'ya ulaşamıyordu. Biz o duvarların tamamını ortadan kaldırdık. Millet ile milletin başkenti arasındaki engelleri tamamen ortadan kaldırdık. Ankara'yı, millet için, ülke için, çözüm üreten, ürettiği çözümleri kararlılıkla uygulayan bir başkente dönüştürdük.

Zaman



Bu haber 691 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,671 µs