En Sıcak Konular

Çin'de tarihi mafya operasyonu

19 Haziran 2007 15:36 tsi
Çin'de tarihi mafya operasyonu Çin'de yapılan tarihi mafya operasyonunda, bir mafya babası ordudan elde ettiği ileri sürülen panzeri ile yakalandı.

Çin'in Hebei eyaletinin Tangshan şehrinde polisin aldığı bir istihbarat üzerine Huayun adlı holdinge yapılan baskında holding patronu Yang Shukuan, tutuklandı.

Bu operasyon sonucunda Çin'de mafyanın ne derece tehlikeli boyutlara ulaştığı da gözler önüne serildi. Yapılan baskında değişik boyutlarda orduya ait 38 adet silah, 12 adet göz yaşartıcı bomba ve 10 binden fazla mermi ele geçirilirken en dikkat çekici ve hayret verici olanı ise mafya babasının ordudan elde ettiği 3 zırhlı araç ile 1 adet panzerdi.

ORDU-MAFYA İLİŞKİSİ

Çin polisi yaptığı araştırmada adı geçen mafyanın söz konusu silahları kullanarak işlediği suçlarla toplam 800 milyon Yuan'dan fazla (yaklaşık 105 milyon dolar) para gasp ettiği sonucuna ulaştı.

Mafya babasının adeta bir kaleyi andıran şirket binasında onlarca cip, spor araba ve makam aracı ele geçirilirken yine aynı mafyaya ait zırhlı araçlar ile panzerin bulunması Çin güvenlik birimlerini dehşete düşürdü. Ayrıca yapılan açıklamada olayın Çin devleti tarihinin en büyük gasp olayı olduğu ve araştırmanın derinleştirileceği bildirildi.

Gün yüzüne çıkan olay, ülkede asker - mafya ilişkilerini tekrar gündeme getirirken, olayın internet sitelerine düşmesinin ardından halk da bu olaya büyük tepki gösterdi. Birçok Çinli söz konusu mafyanın devlet organları ve ordu ile ilişkisi olduğunu iddia ederken, diğer bir kısım ise yaptığı yorumlarda bölge yönetiminin böyle bir olayı niye zamanında fark edemediğine tepki gösterdi.

PEKİN'İN SADECE BİR BÖLGESİNDE 3 BİN MOBESSE VAR

Son yıllarda özellikle büyük şehirlerde güvenliği sağlamada büyük katkısı olan Mobesse kameraları Çin'de de emniyetin tercih konusu.

1.3 milyar nüfuslu Çin'in başkenti Pekin'in 18 bölgesinden sadece biri olan Haidian'de emniyete bağlı 3 bin tane güvenlik kamerası bulunuyor. Bu rakama 15 milyona yaklaşan başkentteki binalarda bulunan özel güvenlik kameraları ise dahil değil.

Durumun bu hale gelmesi toplumun değişik kesimlerince neredeyse tuvaletlere de kamera konacak diye tepkiye sebep olurken, Çinli yetkililer güvenlik problemini halletmek için bunun şart olduğunu söylüyor.



Bu haber 370 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,693 µs