En Sıcak Konular

Ergenekon'da flaş gelişme

14 Ocak 2012 10:24 tsi
İşte mahkemenin aldığı o kritik karar...

İkinci ''Ergenekon'' davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesine müzekkere yazılarak, Mehmet Ağar hakkında verilen gerekçeli kararın ve delil klasörlerinin bir örneklerinin mahkemeye gönderilmesinin istenmesine karar verdi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince, Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları yerleşkesindeki salonda görülen duruşmada verilen yaklaşık 6 saatlik aranın ardından alınan ara kararlar açıklandı.

Buna göre mahkeme heyeti, tutuklu sanık Fatih Hilmioğlu'nun avukatının talebi üzerine Jandarma Genel Komutanlığına yazı yazılarak, 19 Ağustos 2003'te Jandarma Genel Komutanlığının Bilkent bölgesindeki sosyal tesislerinde sanık Fatih Hilmioğlu'nun da aralarında bulunduğu rektörler ile görevli subayların yaptıkları iddia edilen yemekli görüşmeye hangi rektör ve subayların katıldığının ve o tarihte hangi görevde olduklarının sorulmasına karar verdi.

Mahkeme heyeti, ''İrtica ile Mücadele Eylem Planı'' davası sanıklarından İsmail Hakkı Pekin'in savunmasında 51 nolu DVD'nin bir kopyasının Genelkurmay Başkanlığında bulunabileceğini belirtmesi karşısında, Genelkurmay Başkanlığına ulaşan DVD'nin aslının incelenmek üzere mahkemeye gönderilmesinin istenmesini kararlaştırdı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen ve ''örtülü ödenek'' soruşturması olarak bilinen soruşturmanın akıbetinin sorulmasına karar veren mahkeme, bu konuda henüz dava açılmamış ise gerekli önlemler alınarak soruşturma evrakının incelenip iade edilmek üzere mahkemeye gönderilmesini karara bağladı.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Mustafa Balbay'ın bu duruşmada sarf ettiği sözlerle ilgili olarak gereğinin yapılması için Silivri Cumhuriyet Başsavcılığına yazı yazılmasına karar verdi.

Mahkeme, Başbakanlık, İçişleri Bakanlığı, MİT Müsteşarlığı ve Dışişleri Bakanlığına ayrı ayrı müzekkere yazılarak, gizli nitelikli belgelerin belirlenmesinde hangi kriterlerin esas alındığı ve bu tasnifte ne gibi hukuki ve idari mevzuata dayanıldığının ayrıntılı olarak bildirilmesinin istenmesini kararlaştırdı.

Mehmet Ağar hakkındaki gerekçeli karar istendi

Özel yetkili Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesine müzekkere yazılarak, Mehmet Ağar hakkında verilen gerekçeli kararın ve delil klasörlerinin bir örneklerinin gönderilmesinin talep edilmesini kararlaştıran mahkeme heyeti, basına yansıyan, Ankara Çevreyolunda yapılan aramalarda durdurulan kamyonlarda bulunduğu belirtilen el bombalarıyla ilgili olarak Özel Yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma evrakının onaylı birer örneğinin mahkemeye gönderilmesini karara bağladı.

Mahkeme heyeti, Genelkurmay Başkanlığına müzekkere yazılarak, tutuklu sanıklardan emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un Ege Ordu Komutanlığı ve 1. Ordu Komutanlığı karargah içi-dışı ziyaret programı, Jandarma Genel Komutanlığı karargah ve karargah ek binalarında görev yaptıkları anlaşılan sanıklar Mehmet Şener Eruygur'un karargah içi-dışı ziyaret programı ile Levent Ersöz, Hasan Atilla Uğur, Mustafa Koç, Cihandar Hasanhanoğlu'nun ziyaretçi listelerinin dijital ortamda gönderilmesinin istenmesine karar verdi.

Tutuklu sanıkların bu hallerinin devamını kararlaştıran mahkeme heyeti, duruşmayı 30 Ocak'a erteledi.

aa



 

Bu haber 716 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,621 µs