En Sıcak Konular

Küçük: Denktaş en erken Salı günü defnedilebilir

14 Ocak 2012 09:56 tsi
KKTC Başbakanı İrsen Küçük, vefat eden Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın defin işlemlerinin en erken Salı günü gerçekleşebileceğini söyledi.

Denktaş'ın hayata gözlerini yummasının ardından KKTC üst düzey devlet adamları Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesi'ne akın etti. Denktaş'ın ölümüyle ilgili açıklamalarda bulunan Başbakan Küçük, "Kaybımız büyük. Bir tarihi kaybettik. Sayın Rauf Denktaş'ın kaybı, hem Kıbrıs Türkü hem ana vatan Türkü hem de dünya Türklüğü için büyük bir kayıptır" dedi. "Bunu sadece benim söylemem kafi değil" diyen Küçük, "Gerçek olan bir şey var ki özellikle Kıbrıs davasında rahmetli Doktor Küçük'le birlikte Kıbrıs Türküne büyük hizmetler veren sayın Rauf Denktaş'ın hizmetlerini büyük oranda anacağız. KKTC olgusunun gerçekleşmesinde her iki liderimizin de büyük katkısı vardır. Özellikle bizlere gençlik yıllarımızda yapmış oldukları dava konusundaki görüşleri ve o konudaki telkinleriyle bugünlere kadar gelinmiştir. Bizler de bizden sonrakilere bu davayı anlatmayı görevimiz bileceğiz. Kaybımız büyüktür. Denktaş ailesine başsağlığı diliyorum" diye konuştu.

Denktaş'ın defin işlemleri ile ilgili de konuşan Küçük, "Yarın saat 11.00'de bakanlar kurulumuz toplanacaktır. Bundan sonraki prosedürü ve defin gününü tespit edeceğiz. Muhtemelen en erken Salı günü olacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

KKTC Özgürlük ve Reform Partisi (ÖRP) Genel Başkanı ve KKTC eski Dışişleri Bakanı Turgay Avcı da, "Hepimizin başı sağolsun. Kıbrıs Türkünün 1960'lı yıllarda silahlı mücadelesinin, 1974 mutlu barış harekatından sonra da siyasal mücadelesinin önderliğini yapmıştır. Babalarımızla birlikte bu mücadelenin başını çekmiştir. Bütün Kıbrıs Türkünün bu mücadelesini sağlamıştır. İfadeler zor. Önemli olan Kıbrıs mücadele ruhunun gelecek nesillere taşınmasıdır. Bu çok önemlidir" ifadelerini kullandı.

cihan



Bu haber 683 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,569 µs