En Sıcak Konular

Gemi kazasında flaş gelişme

14 Ocak 2012 10:03 tsi
9 Türk yolcunun da yer aldığı 'Costa Concordia' adlı gemi kaza yaptı. Kazanın ardından haber alınamayan 3 Türk'e ulaşıldı...

İtalya'nın Toskana adası yakınlarında karaya oturan kruvaziyer gemisinde ölenlerin sayısı yetkililer tarafından 3'e düşürüldü.

İtalyan makamları, kurtarma organizasyonu sırasındaki zorluklardan dolayı ölü sayısının yüksek açıklandığını belirterek, ölü sayısının 3, yaralı sayısının 14 olduğunu kaydetti.

Bu arada, ilk temas kurulan 4 Türk vatandaşı, Sırrı Tayfun Bora ile eşi Deniz Bora ve Mustafa Tunççelik ile eşi Yüksel Tunççelik, Roma'daki Hilton Airport otelinde oluşturulan koordinasyon merkezine götürülüyor.

AA muhabirinin Türkiye'nin Roma Büyükelçiliği yetkililerinden edindiği bilgiye göre, gemide 9 Türk yolcu bulunuyordu. Türk yolculardan Ajlan Barut ve Reyhan Dinç'in karaya ulaştıkları, ilk kurtarılanlardan Sırrı Tayfun Bora ve Mustafa Recep Tunççelik ile ailelerini taşıyan kurtarma gemisinin kıyıya yaklaştığı öğrenildi.

Civitavecchia kentinden akşam saatlerinde yola çıkan yolcu gemisi, İtalya'nın kuzey batısındaki Savona kentine doğru yol almaktayken yerel saatle 21.45'te karaya oturmuştu. Gemi, daha sonra su alarak 20 derece kadar yana yattı.

Haber alınamayan 3 Türk'e ulaşıldı

İtalya'da dün gece meydana gelen yolcu gemisi kazası sonrasında kendilerinden haber alınamayan 3 Türk vatandaşına da ulaşıldı.

A.A muhabirinin edindiği bilgiye göre, gemideki 9 Türk'ten haber alınamayan 3'üne de ulaşıldı. Bu kişilerin Egemen Filiz ile annesi ve babası olduğu öğrenildi.

Egemen Filiz ile annesi ve babasının ise Roma'daki Hilton Airport otelinde oluşturulan koordinasyon merkezine ulaştığı, Ajlan Barut ve eşinin de Almanya'daki evlerine dönmekte oldukları öğrenildi.

Türk kazazede Tunççelik: " Personel yolculardan önce can yeleği taktı"

Barış Seçkin - İtalya'da dün gece meydana gelen gemi kazasından kurtulan Türk yolcular, gemi personelinin durumu idare edemediğini belirterek, kaza sonrasında organizasyonun çok kötü olduğunu bildirdiler.

A.A muhabirine açıklama yapan Türk kazazedelerden Ajlan Barut, gemiden en son inen 100-150 kişinin arasında bulunduğunu söyleyerek, gemi yönetiminin durumu idare edemediğini belirtti ve tepkisini dile getirdi.

"Gemi 60-70 derece yattı. Ben karımla helalleştim, aynı Titanik'teki gibi demirlere yaslandık" diyen Barut, kendisinin Marmara Adalı olduğunu, gemi vurduğu zaman eşini gemi batacağı konusunda uyardığını söyledi.

Kaptanın çok büyük hatası olduğunu dile getiren Barut, "Bizi bir saat beklettiler. Sonra anons yaptılar. Gemide bir şey yok, can yeleklerinizi çıkarın, kamaralarınıza gidebilirsiniz diye. Ben inanmadım ve karıma bir yere kıpırdama dedim. Felaket bir şeydi" diye konuştu.

Kurtarılan Türk yolculardan Yüksel Tunççelik de gemiye güle oynaya bindiklerini ifade ederek, "Böyle bir şeyin olabileceği aklımıza gelmedi. Feci bir şeydi. Bir anda, saliseler içinde gemi çarptı ve anında yan yattı. Gerçekten çok kötüydü" dedi.

Tunççelik, olay sırasında gemi personelinin son derece şaşkın olduğunu belirterek, personelin yolculardan önce can yeleği taktığını, organizasyonun kötü olduğunu söyledi.

"Yolcular birbirlerine çok yardımcı oldu" diyen Tunççelik, organizasyon yeteneği olan yolcular sayesinde kurtulduklarını söyledi.

Bir diğer Türk kazazede Egemen Filiz'in de Concordia isimli geminin sahibi olan Costa şirketinde çalıştığı öğrenildi. Bu yolcunun gemideki Türk yolcular hakkında ilgililere bilgi verdiği belirtti.

Kurtarılan Türk yolcular, Türkiye'nin Roma Büyükelçiliği yetkililerine ilgilerinden dolayı müteşekkir olduklarını belirttiler.

Gemiden tahliye edilen yolcular ilk olarak Monte Argantario kasabasının Porto Santa Stefano limanına getirildi. Acil müdahaleye ihtiyacı olanların ambülanslarla hastaneye sevk edildiği gözlendi.

Çok sayıda yolcu olduğundan dolayı limana da birçok otobüs gönderildiği görüldü.

Kazazedeler arasında çok sayıda Alman ve Uzak Doğulu yolcu olduğu görülüyor.

Bu arada, 4 Türk yolcu büyükelçilik aracıyla Roma'ya götürüldü.

aa


Bu haber 892 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,171 µs