En Sıcak Konular

Asker-polis ilişkisine dikkat

14 Ocak 2012 08:19 tsi
Asker-polis ilişkisine dikkat Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, asker-polis ilişkilerinin çok iyi bir noktaya geldiğini söyledi.

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, asker-polis ilişkilerinin çok iyi bir noktaya geldiğini belirterek, "Bunu bozacak en ufak bir olumsuzluğa tahammülümüz yok" dedi. Kılıçlar'ın Diyarbakır, Ağrı, Siirt, Elazığ, Tunceli, Bitlis, Bingöl, Van, Şanlıurfa, Batman, Hakkari, Muş, Şırnak ve Mardin Emniyet Müdürleri ile geçen hafta Elazığ'da yaptığı bölge toplantısının detaylarına BUGÜN ulaştı. Vali Muammer Erol'la birlikte 8.Kolordu Komutanı Korgeneral Galip Mendi'yi ziyaret eden Kılıçlar, kapalı kapılar ardında gerçekleşen "terör" zirvesinde 14 il'in Emniyet Müdürü'ne çok önemli mesajlar verdi.

'ARAMIZDA AYRI GAYRI YOK'

Kılıçlar, Ergenekon, Balyoz, İnternet Andıcı ve Amirallere suikast soruşturmaları nedeniyle bazı kesimler tarafından askerle polis arasında olumsuz hava estirilmeye çalışılan ilişkileri, "Aramızda ayrı gayrı yok" diye tanımladı. Kılıçlar şunları söyledi: "Kırsaldaki operasyonlarda polis özel harekat askerle birlikte hareket ediyor. Askerle-polis özel harekat bir bütündür. Aramızda ayrı-gayrı, sen-ben yoktur. Bunu zedeleyecek en ufak bir olumsuzluğa tahammülümüz yok. Herkes bu ilişkilerin devamı için elinden geleni en iyi şekilde yapsın."

TAŞINABİLİR ZIRHLI NOKTALAR

Polislerin toplumsal olaylarda orantısız güç kullanmamasını isteyen Kılıçlar, "Bir-iki disiplinsiz hareketin toplumda polise karşı oluşan pozitif imajın bozmasına izin vermeyin. Bölge halkı ile ilişkileri geliştirin ve en üst seviyeye çıkartın" diye konuştu. Kılıçlar, öncelikli hedeflerinin terör olaylarını meydana gelmeden önlemeye yönelik tedbirler almak olduğuna dikkat çekti. "Taşınabilir zırhlı güvenlik noktaları" inşa edilmesi konusunda karar alındığını ve özel harekat timleri içinde "taşınabilir konaklama merkezleri"nin yapılmasını planladıklarını belirten Kılıçlar, yıl içinde aralarında zırhlı araçlarında yer aldığı 953 taşıt alınacağını açıkladı. 

bugün


Bu haber 1,088 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,127 µs