En Sıcak Konular

Apo'nun posta kutusuna baskın

14 Ocak 2012 08:10 tsi
Apo'nun posta kutusuna baskın Abdullah Öcalan'ın talimatlarının örgüte ulaştırıldığı 4 ayrı e-postaya özel şifrelerle giren 34 kişi gözaltına alındı. Leyla Zana'nın Ankara'da kaldığı evden de e-postalara giriş yapıldığı saptandı.

Kürdistan Topluluklar Birliği (KCK), "KCK Kent Meclisi İl Yürütme Konseyi" ile "Önderlik Alt Komisyonu'na" yönelik Özel Yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla İstanbul merkezli 17 ilde eş zamanlı operasyon yapıldı. BDP İstanbul ve Diyarbakır il başkanlıklarıyla bir çok içe başkanlığınında aralarında bulunduğu 123 adrese yapılan baskınlarda BDP MYK üyesi Tuncer Bakırhan, eski milletvekili ve BDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Fatma Kurtulan, BDP Basın ve Yayın İşlerinden Sorumlu Eş Başkan Yardımcısı, Filiz Koçali, Parti Meclisi üyesi Emrullah Bingöl, Dicle Haber Ajansı (DİHA) Ankara muhabiri Murat Çiftçi, BDP Zeytinburnu İlçe Başkanı Nezir Erdemli, Esenyurt İlçe Başkanı Şafak Özanlı ile Bağçılar ilçe başkanlarının da aralarında bulunuduğu 34 kişi gözaltına alındı. 15 kişi ise aranıyor.

TALİMATLAR KAPALI DEVRE
Yapılan istihbarat çalışmalarında KCK Önderlik Alt Komisyonu'nun, Öcalan talimatlarını örgüt tabanına iletmek için kapalı devre e-posta sistemi devreye soktuğu ortaya çıktı. İddiaya göre sistem şöyle işliyordu: Öcalan'ın avukatları talimatları örgüt tabanına ulaştırmak için 4 ayrı e-posta hesabı oluşturdu. Talimatlar bu e-posta hesaplarına "taslak" olarak kaydedildi. Hesaplara ait "kullanıcı adı" ve "parolalar" kuryeler aracılığıyla belirli kişilere dağıtıldı. Şifre gönderilen kişilere "Talimatlar bu e-posta adreslerinde. Şifresi budur. Girin ve talimatları alın" denildi.

e-POSTA'YA GİREN GÖZALTINDA
Uludere'de ölen 34 köylüyü bahane ederek yapılan Taksim eylemlerinin bu şekilde gerçekleştirildiği belirlendi. Kapalı devre e-posta hesaplarına ait şifrelerin her iki ayda bir değiştirildiği öne sürüldü. E-postaları belirleyen polis giriş yapan tüm IP numaraları takibe alındı. Teknik takipler sonrasında, hesaplara girenler tek tek belirlendi. Hesaba girenlerden Fatma Kurtalan, Tuncer Bakırhan, KESK'te görevli İsmet Aslan ile Diyarbakır Belediyesi'ne bağlı olarak çalışan bir şirket yetkilisinin Önderlik Alt Komisyon üyesi olduğu ileri sürüldü. Ankara'da gözaltına alınan Aslan'ın işyerindeki bilgisayarına el konulduğu belirtildi. Gözaltına alınanlar İstanbul'a gönderildi. Öte yandan, operasyon öncesinde BDP'liler ve KCK üyelerinin kent merkezlerinde birlikte yaşadığı evlerin boşaltılmaya başlandığı ve dökümanların yok edilmesini istediği iddia edildi.

sabah

Bu haber 994 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,683 µs