En Sıcak Konular

Yaşar Büyükanıt'a ön inceleme!

14 Ocak 2012 08:06 tsi
Yaşar Büyükanıt'a ön inceleme! İlker Başbuğ'un "siteler benden önceki dönemde hazırlanmıştı" ifadeleri üzerine savcılık Başbuğ'un selefi emekli Org. Yaşar Büyükanıt'la ilgili inceleme başlattı.

İnternet andıcı soruşturması kapsamında Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un tutuklanmasının ardından bir önceki Genelkurmay Başkan Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın da aralarında bulunduğu bazı isimlerle ile ilgili yeni delillerin incelemeye alındığı öğrenildi. Hükümet aleyhine kara propaganda için internet siteleri kurulmasını öngören İnternet Andıcı ile ilgili soruşturma kapsamında geçtiğimiz hafta eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ tutuklanmıştı. Başbuğ, özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Cihan Kansız'a verdiği ifadede suçlamaları kabul etmeyerek, "İnternet siteleri benim dönemimden önce hazırlandı" ifadelerini kullanmış ve o döneme ilişkin yeni belgeler vermişti.

Başbuğ, 25 sayfalık savunması sırasında savcıya yeni belgeler de sunduğu, bu belgeler arasında internet andıcının kendisinden önceki dönemlerde hazırlandığına dair dokümanların da yer aldığı ifade edildi.

ESKİ BAŞKANLARA DA UZANABİLİR

Savcılığın da Başbuğ'un sunduğu bu belgeleri incelemeye alındığı ve söz konusu belgelerde eski genelkurmay başkanlarının isimlerinin geçtiği öğrenildi. Savcılığın öncelikle Başbuğ'un selefi 25. Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt'a ilişkin delilleri incelediği öğrenildi. Savcılığın, önümüzdeki günlerde bu isimlerin soruşturma kapsamında şüpheli olup olmayacağı veya ifadesinin alınıp alınmayacağı konusunda bir karar vermesi bekleniyor.

Genelkurmay eski Başkanı emekli Org. İlker Başbuğ, savcılık sorgusunda kendisine yöneltilen 60 soruya tek tek cevap vermiş ve internet andıcının Yaşar Büyükanıt döneminde hazırlandığı işaret etmişti.

Siteler benim dönemimden önce

Savunmasında andıcın kendisinden önceki Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın döneminde hazırlandığını işaret eden Başbuğ şu ifadeleri kullanmıştı: "Ben 2008 yılı 30 Ağustos tarihinde Genelkurmay Başkanlığı görevime başladım. 4 Şubat 2009 tarihinde bu internet siteleriyle ilgili olarak bir haber yayınlandı ve haber üzerine yaptığımız ilk incelemede bu sitelerin kanuna uygun olmadığı bilgisi bana verildiğinde bu siteleri kapattırdım. Bana teşekkür edilmesi gerekir. Bu sitelerin son güncelleme tarihlerine bakıldığında benim görev sürem öncesidir."

Yeni Şafak



Bu haber 717 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,552 µs