En Sıcak Konular

Erdoğan'ın uyardığı 'Lobi'nin maskesi düştü

12 Ocak 2012 20:27 tsi
Erdoğan'ın uyardığı 'Lobi'nin maskesi düştü Türkiye'ye bir ayı aşkın süre boyunca sıkıntılı günler yaşatan "Dolar lobisi"nin ardından uluslararası malum bir aile ve onların işbirlikçisi 4 yerli, 2 yabancı banka çıktı.

Sabah Ekonomi Müdürü Oğuz Kalamuk'ın 'Benim için büyük bir keyif' başlıklı yazısından ilgili kısım:

Başbakan Erdoğan'ın "Türkiye'ye karşı atak başlattılar" dediği faiz lobisinin ardında kim var kim yok biraz bakalım dedik. Lobinin yurtdışında sözcülüğünü yapan iki İngiliz yayın organının perde arkasını araştırınca enteresan aktörlere ulaştık. Bilgilerin çıkmasında benim dışımda Dilek Güngör, Barış Ergin, Pınar Çelik ve Kerim Ülker'in de katkıları var. Bugünkünü keyifle ve iyi okumanızı tavsiye ederim. Çünkü yarın devamını da yazacağım, büyük keyifle...
***

Son dönemde İngiliz The Economist dergisi ve Financial Times (FT) gazetesi Türkiye eleştirileriyle gündeme geliyor. Daha dün FT, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın süreklendiği büyük tehlike başlığı altında 'Otoriter bir yönetime sürekleniyor' ithamında bulundu. Gazete ve derginin seçim öncesindeki yayınları da hâlâ hafızalarda tazeliğini koruyor. 12 Haziran'daki genel seçimlere bir hafta kala açıkça "AK Parti güçlü gelmesin, CHP'ye oy verin" çağrısı yapan dergi birkaç gün sonra daha da ileriye giderek Başbakan Erdoğan'a "Sonun Menderes gibi olur" imasında bulundu. Dergi ve gazete siyasetin dışında Türkiye ekonomisiyle de yakından ilgili. Her fırsatta Merkez Bankası'na faiz artırması gerektiği y ö n ü n d e k i eleştirel yayınlarıyla dikkat çekiyor. Biraz daha gerilere gidildiğinde, Türkiye'ye ilişkin söz konusu yayınların Başbakan Erdoğan'ın Davos'taki "One minute" çıkışından sonra belirgin şekilde değiştiği de görülüyor. Dergi ve gazetenin bu eleştirel politikasının mimarlarına bakıldığında ise bu yayınların tesadüfi olmadığı ortaya çıkıyor. Türkiye'de belki de birçok kişinin tanımadığı ancak dünyanın neredeyse hakimi konumunda olan Alman kökenli yahudi aile Rothschild'ler iki yayının da etkin ortağı. Rothschild ailesi Economist dergisi de dahil 12 şirketi çatısı altında bulunduran The Economist Group'un büyük oranda hissesini elinde tutuyor. 

YÜZDE 39'U AİLENİN
Derginin yüzde 39.1'i aileye ait. Hatta Rothschild ailesinin iki üyesi Lynn Forester Rotshild ve Sir Evelyn de Rotshild The Economist Group'un yönetiminde. Group'un yüzde 50'si ise Financial Times'ın sahibi Pearson'ın portföyünde bulunuyor. Pearson Grubu'nun borsadaki hisselerinde ise Rothschild'ların ne kadar payı olduğu bilinmiyor. İki İngiliz kökenli basın organının da yayın politikalarının benzer olmasının altında bu ortaklık yatıyor. İki yayın organı da Rothschildler ve paydaşlarının ekonomik çıkarlarını duyuruyorlar.

NEDEN TÜRKİYE İLE KAVGALILAR?
Derinlemesine bakıldığında Türkiye ve Recep Tayyip Erdoğan hükümetinin uyguladığı politikalar, Rothschild'ların dünya politikalarına üç açıdan ters geliyor.
1- Türkiye'nin uyguladığı para politikaları Aile'nin ülkeleri sömüren finans imparatorluğu için büyük tehlike. Çünkü Türkiye'nin faiz düşürme adımları diğer gelişen ülkelere örnek oluyor ve uluslararası bankerlik sisteminin gelirlerini azaltıyor.
2- Rusya ve Latin Amerika'daki petrol şirketlerinin devletleştirilmesi nedeniyle Rothschild'ların petrol kaynakları üzerindeki etkisi azaldı. Buldukları yeni büyük yatakların taşınıp satılabilmesi için de Türkiye üzerindeki kontrol hayati bir önem taşıyor.
3- Siyonizmin kurucusu ve en büyük sponsoru olan Aile, Türkiye'nin başta İsrail olmak üzere Ortadoğu ve yeni dış politikasını onaylamıyor. Ortadoğu'da yeni yaratılan gerilimde de muhtemelen Aile ve bağlılarının rolü çok büyük.
 



Bu haber 2,847 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,674 µs