En Sıcak Konular

MHP'den, Hocalı soykırımı için kanun teklifi

12 Ocak 2012 14:09 tsi
MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, yakında Hocalı soykırımının kanun olarak kabul edilmesi için Meclis Başkanlığı'na teklif vereceklerini söyledi.

Oğan, TBMM'nde düzenlediği basın toplantısında, Fransa Meclisi'nde kabul edilen ''Ermeni teklifi'' konusuna değinerek, Fransız şirketinin ortaklığının bulunduğu Güney Akım Doğalgaz Boru Hattı Projesi'nin Türkiye tarafından 28 Aralık'ta onaylanmasını eleştirdi. Fransa'ya karşı başta ekonomik tedbirler alınması gerekirken bu projenin onaylanmasıyla Fransa'nın ödüllendirildiğine dikkat çeken Oğan, "Eğer biz Fransa'ya karşı gerekli tedbirleri alamazsak çok yakın bir zamanda Türkiye'ye karşı bu kampanya daha da yoğunlaşacaktır." dedi.

Oğan, bulunduğu her ortamda Türkiye karşıtlığını gizlemeyen, yakın zamanda yapılacak devlet başkanlığı seçimlerinde Türkiye karşıtlığı üzerinden puan toplamaya çalışan Fransa Devlet Başkanı Nicolas Sarkozy'nin bu tutumu karşısında Türkiye'nin tavrının yeterli olmadığı ve uzun süreden beri bu yasayı getireceği belli olan Fransa'nın bu tutumuna karşı yeterli hazırlığı zamanında yapmadığını ifade etti. Sinan Oğan, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin konuya ilişkin bazı girişimleri bulunduğunu da belirterek, "Fransa Büyükelçiliği'nin önüne Cezayir soykırım anıtının yapılması, Paris Caddesi'nin adının Cezayir Caddesi olarak değiştirilmesi... Buna belediye meclisi karar verecek ama bunun yeterli olmadığı kanaatindeyim." dedi.

26 Şubat 1992'de Ermeniler tarafından Azerbaycan'ın Hocalı kentinde 'soykırım' yapıldığını ifade eden Oğan, sadece Cezayir soykırım anıtını koymanın yeterli olmadığını, Hocalı soykırım anıtının da konulması gerektiğini söyledi. Oğan, "Yakında bu konuyu Meclis'e de getireceğiz. Hocalı soykırımının kanun olarak kabul edilmesi için bir teklifi Meclis Başkanlığımıza da vereceğiz." diye konuştu.

Bu haber 578 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,429 µs