En Sıcak Konular

Cem Uzan Cem Vakfında

19 Haziran 2007 13:26 tsi
Cem Uzan Cem Vakfında Doğan, Cem Uzan’la yaptıkları görüşmeye de değinerek, “Cem Uzan’la iki aydın olarak ülkenin sorunlarını konuştuk” dedi.

Cumhuriyetçi Eğitim Vakfı (CEM) Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan, seçimlerde destekleyecekleri partiyi ileriki günlerde açıklayacaklarını belirtti.

Alevi toplumunun önde gelen isimlerinden Prof. Dr. İzzettin Doğan, 22 Temmuz seçimlerinde destek verecekleri siyasi partiyi ilerleyen günlerde basın toplantısıyla kamuoyuna duyuracaklarını söyledi. Doğan, yaptığı açıklamada, Alevi oylarının artık çantada keklik gibi görülemeyeceğini ifade etti. Partilerin seçim bildirgelerini beklediklerini ifade eden Doğan, AKP dışındaki partilere eşit uzaklıkta olduklarını belirtti. Doğan, “Bugünkü iktidar beş yıl içinde Alevilere ilişkin hiçbir olumlu adım atmadı. Beş yıl içinde tek bir Alevinin elini bile sıkmadı” diye konuştu. Siyasi partilerin Aleviler lehine yapacakları düzenlemeleri değerlendireceklerini vurgulayan Doğan, şöyle dedi: “Siyasi partiler karşısında tavrımız 12 Temmuz'a doğru netleşecek. Alevilere verilmeyen temel anayasal haklarla ilgili ne vaatte bulunacaklar, vaatlerini hangi yöntemlerle yapacaklar, bütün bunları bekleyeceğiz. Artık Aleviler, çantada keklik değil. Bu bütün partiler için geçerli. Bu arada, biz şu partiyi destekleyeceğiz derken de bunu bütün Aleviler adına yapmayacağız. Sadece temsil ettiğimiz kurumlar adına, bizi seven, bize güvenen ve kendilerini temsil ettiğimizi düşünen insanlar adına bu beyanda bulunacağız."

“ÜLKE SORUNLARINI KONUŞTUK”

Prof. Dr. Doğan, Genç Parti’ye destek verecekleri yönündeki iddialara da açıklık getirdi. GP Genel Başkanı Cem Uzan ve arkadaşlarının kendisini ziyaret ettiğini kaydeden Doğan, “Cem Bey, beni ziyarete geldi. Bizim evimiz herkese açık. Bütün siyasi dostlarımıza açık, zaman zaman sohbet ediyoruz. Cem Bey, fikirlerini, ülkenin sorunları hakkındaki düşüncelerini söyledi. Ben de fikirlerimi söyledim” dedi. Cem Uzan’la yakınlığının Galatasaray’dan kaynaklandığını ifade eden Doğan, yaptıkları görüşmede sadece Alevilerin değil, Türkiye’nin temel sorunlarını da gündeme aldıklarını ifade etti. Doğan, görüşmede GP’ye destek olacakları yönünde bir açıklama yapmadıklarını da belirtti.

aktifhaber



Bu haber 561 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,366 µs