En Sıcak Konular

3 yıl sonra yine tutuklu sanıklar arasında

12 Ocak 2012 12:26 tsi
İkinci Ergenekon davasının duruşmaları henüz başlamadan önce 7 aydan fazla tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen Hurşit Tolon, 2 gün önceki tutuklama kararının ardından bugünkü duruşmaya tutuklu sanıklar arasında çıktı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen İkinci Ergenekon davasının 149'uncu duruşması, cezaevi kampüsü içerisinde bulunan küçük duruşma salonunda başladı. Önceki duruşmada tutuklanan emekli orgeneral Hurşit Tolon, Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan'ın da aralarında bulunduğu 12 tutuklu sanık ile tutuksuz sanıklardan Erol Mütercimler, Yalçın Küçük ve İlker Güven hazır bulundu. Tutuksuz sanık Küçük, Oda TV davasından tutuklu olduğu için tutuklu sanık bölümünde yer aldı. 7 Ay tutuklu kaldıktan sonra 6 Şubat 2009 tarihinde tahliye edildiğinde sağlık sorunu ve yaş durumu da tahliye gerekçesine dahil edilen Hurşit Tolon, 10 Ocak 2012 tarihinde verilen tutuklama kararının ardından ilk kez tutuklu sanık bölümünde yer aldı. Tutuklu sanıklar Mehmet Haberal, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, İnönü Üniversitesi eski Rektörü Fatih Hilmioğlu, Hasan Atilla Uğur, Mustafa Dönmez ve Oğuz Bulut ise duruşmaya gelmedi.

Önceki duruşmada savunması tamamlanan Sinan Aygün'ün, Meclis çalışmaları olduğu için duruşmaya katılamadığı ve mazeret dilekçesi gönderdiği öğrenildi. Aygün'ün çapraz sorgusu bu nedenle yapılamazken, tutuksuz sanık emekli Tuğamiral İlker Güven'in savunmasına geçildi.

cihan

Bu haber 542 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,912 µs