En Sıcak Konular

Tekin'in cevap veremediği soru

19 Haziran 2007 12:58 tsi
Tekin'in cevap veremediği soru Ümraniye'de gecekonduda ele geçirilen bombalar için "Bunlar hurda, patlayacak durumda değil" diyen Muzaffer Tekin'in, sorguda polisin bu yöndeki sorusuna cevap veremedi.

Ümraniye'de bir gecekonduda elegeçirilen 27 adet el bombası ve patlayıcıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan "Albay" lakaplı emekli yüzbaşı Muzaffer Tekin ile emekli astsubay Mahmut Öztürk'ün polisteki sorguları sona erdi. Tekin'in, polisin "Bombaların hurda olduğunu, işe yaramadığını nereden biliyordun" sorusunu yanıtlamakta zorlandığı belirtildi.

Ümraniye'de Mehmet Demirtaş'a ait gecekonduya yapılan baskında, 27 adet el bombası ile TNT kalıpları ve fünyeler bulunmuştu. Demirtaş'ın, patlayıcıların sahibi olduğu iddiasıyla gözaltına aılnan emekli astsubay Oktay Yıldırım'ın, Danıştay ve Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik saldırıları azmettirdiği iddiasıyla sargulanan emekli yüzbaşı Muzaffer Tekin'le yakın arkadaş olduğu belirlenmişti. Muzaffer Tekin, Oktay Yıldırım gözaltına alınınca, "Kendisini tanırım iyi çocuktur. Vatanperverdir. O bombalar hurdadır, patlama bile patlamaz" demişti. Polisteki sorguları tamamlanan Oktay Yıldırım ile Mehmet Demirtaş ve yeğeni Ali Yiğit, tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

14 BOMBADA PARMAK İZİ

Emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin ile geçtiğimiz yıl onunla birlikte Danıştay saldırısından sonra gözaltına alınarak sorgulanan emekli astsubay Mahmut Öztürk, 'Terör örgütüne yardım yataklık' suçundan gözaltına alınmıştı.

Adli Tıp Kurumu'nun, Cumhuriyet Gazetesi'ne 7, 12 ve 13 Mayıs 2006 tarihlerinda atılan el bombalarıyla gecekonduda bulunan bombalara yaptığı karşılaştırmayla ilgili rapor, henüz Emniyet'e ulaşmadı. Bombaların seri numaralarının, Cumhuriyet'e atılanlarla yakın seri numaralarından oluştuğu belirtildi. Ele geçirilen 27 bombadan 14'ünde, Yıldırım'ın parmak izi tespit edildi. El bombalarından üçünün içindeki barutun boşaltıldığı görüldü. Poliste ve savcılıkta susma hakkını kullanan Oktay Yıldırım'ın, bombaların kendisine ait olduğunu kabul etmek zorunda kaldığı ifade edildi.

Fikri Karadağ ve Aziz Ergen de ifade verdi

Bu arada, Ümraniye'deki gecekonduda bulunan bombalarla ilgili yapılan soruşturma, "ölme ve öldürme" yemini televizyonlarda yayınlanan emekli albay Fikri Karadağ ile Beyaz Enerji soruşturmasını yapan emekli albay Aziz Ergen'e de sıçradı. Kuva-i Milliye Derneği'nin Genel Başkanı olan Fikri Karadağ ve diğer Kuva-i Milliye Derneği'nin yönetiminde bulunan Aziz Ergen'in evlerine ve bürolarına baskın yapılıp ifadelerine başvurulduğu öğrenildi. Ayrıca Ergen'in eşinin bürosunun da basıldığı ve suç unsuru arandığı ifade edildi. Emekli Albay Fikri Karadağ, bombalarla yakalandığı için tutuklanan emekli astsubay Oktay Yıldırım ve Muzaffer Tekin'le aynı karede görüntülenmişti.

 

Yeni Şafak 



Bu haber 317 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,011 µs