En Sıcak Konular

Roj TV'ye büyük darbe geliyor

12 Ocak 2012 11:29 tsi
Roj TV'ye büyük darbe geliyor Kopenhag Şehir Mahkemesi'nin Roj TV'yi terör örgütü PKK'nın propagandasını yapmaktan suçlu bulmasının ardından Danimarka'da sular durulmuyor.

Kararın ardından hükümet adına ortak bir açıklama yapan Adalet Bakanı Morten Bodskov ve Kültür Bakanı Uffe Elbaek, Roj TV'nin kapatılmasının önünü açacak yeni bir yasal düzenleme hazırlayacaklarını söyledi.

Kopenhag Şehir Mahkemesi önceki gün verdiği kararda Roj TV'yi ve yayıncı kuruluşu Mezopotomya Broadcasting'i terör örgütü PKK'nın propagandasını yapmaktan suçlu bulmuş ve yaklaşık 800 bin euro para cezasına çarptırmıştı. Mahkeme'nin Roj TV'yi teröre destek vermekten suçlu bulmasına rağmen kapatmaya yanaşmaması tartışmalara sebep oldu. Uzmanlar mevcut terör yasasında açıklar olduğunu savunuyor. Zira Danimarka'da ilk kez bir yayın kuruluşu terör suçundan yargılanıyor. Hükümet adına dün gece ortak bir açıklama yapan Adalet Bakanı Morten Bodskov ve Kültür Bakanı Uffe Elbaek, mevcut yasadaki açıkların kapatılması için yeni bir yasal düzenleme hazırlayacaklarının sözünü verdi. Bodskov ve Elbaek açıklamada şunları ifade etti: ''Eğer ortada yasal bir açıklık varsa doğal olarak bu açık kapatılmalı. Biz adalet ve kültür bakanlıkları olarak mevcut yasanın terör örgütüne destek veren yayın kuruluşlarının kapatılmasını sağlayacak şekilde yeniden düzenlenmesini sağlayacağımızı garanti ediyoruz.''

''TÜRKİYE İLE DANİMARKA TERÖRİZM İLE MÜCADELEDE ÇOK ESKİ VE DEĞERLİ BİR İŞBİRLİĞİNE SAHİPTİR''

Türkiye ile Danimarka arasındaki işbirliğine atıfta bulunan iki bakan açıklamalarında, ''Terörizm hiç bir şekilde yasallaştırılamaz. Biz hükümet olarak terörü ve terörün her türlüsünü; ne zaman, nerede, kim tarafından ne şekilde ve ne amaçla yapıldığına bakılmaksızın lanetliyoruz.'' dedi. İki bakan Türkiye ile Danimarka ilişkileriyle ilgili olarak ise ''Türkiye ve Danimarka terörle mücadele konusunda çok eski ve değerli bir işbirliğine sahiptir.'' ifadelerini kullandı.

Mahkeme'nin Roj TV'yi kapatmaması aşırı sağcı Danimarka Halk Partisi'nin de (DF) tepkisine sebep oldu. Konuyla ilgili bir açıklama yapan DF'in yasal konulardan sorumlu sözcüsü Peter Skaarup, terör örgütüne destek veren yayın kuruluşlarının kapatılıp kapatılmamasına mahkemelerin karar vermesi gerektiğini vurguladı. Mevcut kararın terör örgütünün propagandasını yapan bir televizyon kanalının yayınlarına devam etmesine imkan sağladığını belirten Skaarup, bu konuda yapılacak bir düzenlemeye destek vereceklerini söyledi.

Kopenhag Şehir Mahkemesi önceki gün verdiği kararda Roj TV ve yayıncı kuruluşu Mezopotamya Broadcasting terör örgütü PKK'nın propagandasını yapmaktan suçlu bulunmuş ve yaklaşık 800 bin euro para cezasına çarptırılmıştı.

cihan

Bu haber 780 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,000 µs