En Sıcak Konular

Gömülü belgelerin sırrı açığa çıktı

12 Ocak 2012 10:09 tsi
Gömülü belgelerin sırrı açığa çıktı
Askeri casusluk soruşturması kapsamında Gölcük Donanma Komutanlığı'ndaki zuladan çıkan Balyoz belgelerine ilişkin davanın 3. duruşmasına tutuklu sanık Binbaşı Kemalettin Yakar'ın ifadeleri damgasını vurdu.

9 çuval belgeyi donanmadaki İstihbarat Şube Müdürlüğü odasının zeminine saklayan Binbaşı Yakar, zula yerini nasıl seçtiklerini anlattı. Yakar, 'Bu binanın temelindeki yüksek zemin gibi özelliklerin farklı amaçla kullanılacak bir bina olarak inşasına başlandığı için yapıldığını düşünüyorum' dedi.

"SEN GİT DEDİM, BEN KOYDUM"

Gölcük Donanma Komutanlığı İstihbarat Dairesi'nde 06 Aralık 2010 tarihinde yapılan aramalar sonucu ele geçirilen Balyoz belgelerine ilişkin davada Koramiral Kadir Sağdıç'ın da aralarında bulunduğu sanık savunmalarına devam edildi. Dünkü duruşmada savunmasını yapan tutuklu sanık Binbaşı Kemalettin Yakar, 9 çuvallık zulayı görev yaptığı İstihbarat Şube Müdürlüğü odasının zeminine bina yapısının uygun olması nedeniyle sakladığını anlattı.

Yakar, üye hâkim Mehmet Hamzaçebi'nin sorduğu, 'Poşetlerin ısrarla aynı yere saklanmasının bir nedeni var mıdır" sorusuna şu cevabı verdi: 'Poşetleri uzun zamandır depo olarak kullanılan yere saklardık. Uzun süredir başka kısım amirlikleri de burada saklarlardı. Ben de bu yüzden buraya koydum. Erdinç Yıldız, öğle yemeğine çıkacaktı. Yemeğinden geri kalmaması nedeniyle 'Sen git' dedim ve ben kendim koydum."

"ASKERİ TALİMATLARA AYKIRI DAVRANDIM"

'Ergenekon silahlı terör örgütüne üye olmak', 'suç işlemeye tahrik etmek', 'kişisel verileri kaydetmek' suçlarından 9 yıldan 27 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Yakar, mevcut askeri emir ve talimatlara aykırı hareket ederek malzemeleri mevcut yere koyduğunu ve bunun vicdani rahatsızlığını yaşadığını belirtti. Savunmasını duvara yansıttığı bir sunumla yapan Yakar, "İstismara açık bir ortam oluşturarak, fazla malzemeleri, binanın yapımında yer alan ve binanın hemen hemen tüm katlarında bulunan bahse konu yere koyarak bu davalarla ilgili süreçte sözde yeni delillerin bulunmasına sebebiyet verdim. Bunun vicdanı rahatsızlığını 12 aydır yaşamaktayım' dedi.

"BELGELERİ İLK KEZ GÖRDÜM"

Arama yapıldığı dönemin Gölcük Donanma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürü olan Binbaşı Kemalettin Yakar, döşeme altında bulunan belgelerle ilgili yaptığı açıklamada "6 Aralık 2010 günü yapılan aramada bulunan malzemeleri, yer sıkıntısı nedeniyle zaman zaman, fazla ve imha edilecek malzemelerin konulduğu yer olan ve kısmen depo gibi kullanılan o yeri biliyorum. Ancak bu davalara konu olan dijital belgeleri bu soruşturmalar kapsamında ve savcılık sorgularımda ilk kez gördüğümü tekrar ifade etmek istiyorum" dedi.

"TAHLİYEMİ TALEP ETMİYORUM"

6 Kasım 2010'dan itibaren UNIFIL harekatı kapsamında Lübnan açıklarında bulunduğunu ve bir firkateynde görev yaptığını belirten Kemalettin Yakar, 6 Aralık 2010'daki arama esnasında ve aramadan 1 ay öncesine kadar Donanma Komutanlığı'nda olmadığını belirtti. İddianamede hakkında geçen suçlamaları kabul etmediğini belirten Yakar, "Hasdal'da bulunan komutanlarımın ve silah arkadaşlarımın yanına dönme talebimi belirterek, tahliyemi talep etmiyorum' diye konuştu.

"Borç batağında bizi de YAKAR"

Subaylara ve bürokratlara fuhuş tuzağı kurarak, ele geçirdikleri devlet belgelerini yabancı istihbarat elemanlarına satan askeri casusluk çetesinin subay ve memurları fişlediği ortaya çıkmıştı. Gizli belge ve görüntüler için iş yaptığı kişilere ödediği paraları dahi not edecek kadar organize olan çetenin, Donanma'daki Balyoz belgelerinin üzerinde oturan Binbaşı Kemalettin Yakar için "Borç batağında, Başımıza bela olur" şeklinde not düştüğü görülmüştü. Operasyon kapsamında ele geçirilen belgeler arasından 'deniz notlarım' isimli word dosyasında örgüt üyesi ve bağlantılı isimlerle ilgili bilgiler çıkmıştı. Binbaşı Yakar için bu belgede şu notların aldığı görülmüştü: "Kemalettin Yakar'ın çok fazla borcu var. Kredi kartları iptal ediliyor. Kullandığınız kızlar adına kredi çekti ama kapatamadı. Bu yüzden eski görüştükleriyle habersiz görüşüyor. Galiba bilgi satıyor. İleride başımıza bela olur."

yenişafak

Bu haber 881 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,362 µs