En Sıcak Konular

Komutan hakkında skandal iddia

12 Ocak 2012 09:31 tsi
Kahramanmaraş İl Jandarma Alay Komutanı İsmail Cömert ve ekibi hakkında skandal iddialar ortaya atıldı.

Rüşvet almakla suçlanan Cömert ve ekibinin Alay’da kendilerine tehlike olarak gördükleri personelin telefonlarını da dinlettirdiği iddia edildi. Geçen ay Şeyh Yasin adıyla Kahramanmaraş Cumhuriyet Savcılığı’na gönderilen ihbar mektubu rüşvet çarkını gün yüzüne çıkardı.

PERSONELİNİ DİNLETTİ

İhbar mektubunda Albay İsmail Cömert ve ekibinin Organize Sanayi’deki işadamlarından karakola yardım adı altında zorla para toplandığı öne sürüldü. Toplanan paraların büyük bir bölümünün Ergenekon tutuklularına gönderildiği, kalan kısmının ise ekibin kendi arasında paylaştığı iddia edildi. Albay Cömert ve ekibinin yaptığı usulsüzlüklerin anlaşılmaması için alayda korku imparatorluğu kurduğu ve personeline sürekli baskı uyguladığı iddialarına da mektupta yer verildi. Kutsal değerlere sövecek kadar ileri de giden ekibin, kendileri için tehlike olarak gördükleri personelin telefonlarını İstihbarat Şube Müdürü Binbaşı Yurdakul Kavak’a dinlettirildiği iddia edildi. Ayrıca savcılığa yazılan ihbarmektubunda 42 tane rütbeli ismine yer verilirken, bunların yaşananlara şahit oldukları ve ifadelerinin alınabileceği aktarıldı. Soruşturmanın halen devam etmekte olduğu kaydedildi.

Arşivden çıktı

İhbar mektubunda karakola yardım adı altında istenen paranın “309 numarayla Organize Sanayi Evrak Arşivi”nde bulunduğu bildirildi. Bunun üzerine harekete geçen savcılığın evraklara el koyduğu, toplanan paralarınmakbuzlarının da ele geçirildiği öğrenildi. İhbar mektubunda ayrıca para vermek istemeyen Organize Sanayi’deki işadamlarına ait araçlara tonajdan ceza yazıldığı, para veren firmaların araçlarına ise ceza yazılmadığı ileri sürüldü.

bugün


Bu haber 781 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,296 µs