En Sıcak Konular

Eski Türkiye ve hırçın aktörleri

12 Ocak 2012 09:23 tsi
Eski Türkiye ve hırçın aktörleri Türkiye kirli, ama çok kirli geçmişi ile yüzleşiyor. Türkiye darbecilikle hesaplaşıyor, kişilerle değil.

Önceki yazımda da söyledim, umarım İlker Başbuğ suçsuz bulunur ve sıcak yuvasına döner. Aynı şekilde Kenan Evren’in ve diğer darbeci arkadaşlarının da eziyet çektirdiği insanlar gibi eziyet çekmesini istemem. 28 Şubatçıların da kendilerinin pek çok insana yaptığı gibi onurlarıyla oynanmasını, işsiz-aşsız bırakılmalarını, kendilerine ve ailelerine hakaret edilmesini, yıllarca hapislerde yatmalarını arzu etmem. Onların çekeceği acılar bizlerin mutluluğu olamaz. Ülkenin bir yerinde ‘ahhları’ dindirirken, diğer tarafında ‘ahhlar yükseltmenin’ anlamı yok. 27 Mayıs’ta başbakan ve bakan asanların da kıllarına zarar gelmesinde bu ülkeye bir yarar yok. Milletvekillerine hakaret edenler; insanları anadan üryan soyup, soğuk sularda yıkayanlar; emniyet müdürlüklerinin bir odasında insanlara elektrik verenler; sebepsiz yere insanları ense kökünden vuranlar; işkenceciler; darbeciler; vatan ve millet için insanlığı ayaklar altına alanlar; bu ülke için öldürdüğünü sanan ahmakların da aynı muameleleri görmesi bizleri rahatlatmaz. Çünkü BİZLER İNSANIZ. Ve hedefimiz intikam olmamalı. Adaletin hâkim olmadığı toprakların vatan olamayacağını, adil olmayan devleti savunmanın vatanseverlik olmadığını bilmeliyiz. Zaten görebildiğim kadarıyla, ez azından şimdilik, intikam hisleri ile hareket edilmiyor. “Güç bende” denilip elde balyoz insanların kafaları ezilmiyor çok şükür.

Hâkimler birilerine basit sorular soruyor: “Danıştay davasındaki delilleri OYAK Güvenlik neden yok etti” diye soruluyor örneğin... “Genelkurmay neden sanıkları mahkemeden kaçırdı?”... “Ülkenin çeşitli yerlerine bomba konulmasını emreden yazıları kimler yazdı?”... “Neden TSK mensupları ülkenin dört bir yanına silah ve mühimmat gömdü?”... “Neden Hükümet görev yapamayacak hale getirilmeye çalışıyor?”... “Devlet memurları geçmişte çok sayıda cinayeti devlet adına mı işledi?” ve daha pek çok basit soru.

Sormasınlar mı?

Bunları görmezden mi gelsinler?

***

Artık anlayalım, görülen davalar birkaç hâkimin veya birkaç savcının davası değil. Dar bir siyasi görüşün intikam hareketi de değil. Türkiye kirli, ama çok kirli geçmişi ile yüzleşiyor. Türkiye darbecilikle hesaplaşıyor, kişilerle değil. Bu nedenle bu davaları birkaç hukukçunun sırtına yükler, onlardan yardımımızı da esirgersek bu davalar bitmez. Elbette onlar da hatalar yapıyor. Çünkü karşılarında birkaç kişi veya bir örgüt değil, tüm tortularıyla, kemikleşmiş, taşlaşmış haliyle yoz bir zihniyet duruyor. Karşılarında Eski Türkiye ve onun hırçın aktörleri duruyor. Birkaç hâkim ve savcının böylesine devasa bir yükün altından tek başlarına kalkabilmeleri mümkün değil. Eğer bu iş böyle devam eder ise hem onlara yazık olur, hem de Yeni Türkiye’ye.

Sedat Laçiner / Star (İlgili kısım)



Bu haber 1,143 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,714 µs