En Sıcak Konular

Demirtaş: Kürtlere 'silah bırakın' denmemeli

11 Ocak 2012 21:18 tsi
Partisinin Diyarbakır Milletvekili Leyla Zana'nın 'Silah Kürtlerin sigortasıdır' sözleri üzerine konuşan BDP Eşbaşkanı, 'herkes silahlarını bıraksın' demenin iyi niyetli bir yaklaşım olduğunu söyledi.

BDP Diyarbakır Milletvekili Leyla Zana, dünkü açıklamasında,   "Silah Kürtlerin sigortasıdır" demişti.

Tunceli'de BDP Merkez İlçe Başkanlığında partililerle bir araya gelen Eşbaşkan Demirtaş bu sözleri değerlendirdi.

Demirtaş, Zana'nın bazı açıklamalarının çarpıtıldığını, Zana'nın, 'silahların susması gerektiğini, Ortadoğuda 40 milyon nüfuslu bir Kürt halkına, 'silahlarınızı bırakın, silahsız bir halk olun da' denilmemesi gerektiğini'' dile getirdiğini dile getirdi.

''Biz de militarizme karşıyız. Herkes silahları bıraksın. Dünyada silah olmasın. Bu iyi niyetli bir yaklaşımdır" diyen Demirtaş, Bütün dünyanın en büyük ordularını kurmak için, Arap'ından, Fars'ından, Şii'sinden, İsraillisine, Yahudi'sine kadar herkes silahlanırken, Kürt halkına karşı 'boynunuzu bükün, oturun' demek de aymazlıktır'' ifadelerini kullandı.

Demirtaş, kendilerinin, ''Biz her şey silahla çözülsün'' demediklerini belirterek, ''Silahlar sussun, siyaset konuşsun. Elbette ki bu önemlidir. Başbakan'ın bize dağın yolunu göstermek yerine, dağdan inişi nasıl gerçekleştirecek, asıl görevi budur. Yoksa Kürtler dağa nasıl gidileceğini biliyor merak etmesin, dağın yolunu Kürtler biliyor. Onun görevi iniş yolunu göstermektir'' dedi.

DERSİM'DEN ÖZÜR DİLEDİ
Demirtaş, BDP olarak Dersim halkına karşı hiç kimsenin, kimliği ne olursa olsun zulmeden yaklaşımını, küçük gören yaklaşımını, asla kabul etmeyeceklerini söyledi.

Dersime karşı eksiklik ve yetmezliklerinin olduğunu belirten, ''Ben bütün arkadaşlarımın huzurunda, burada yaşanan bütün sorun ve sıkıntılardan, Dersim halkına karşı hizmette veya başka faaliyetlerde, siyasi faaliyetlerde düşülen bütün eksikliklerden birinci derecede sorumlu kişi olarak Dersim halkından bundan dolayı özür diliyorum. Ve bunu kapatmak bizim boynumuzun borcudur. Eksiklikleri, yetmezlikleri kapatmak boynumuzun borcudur. Bunun için sizin desteğinize ihtiyacımız var, başka bir gücümüz yok bizim'' şeklinde konuştu.

aa

Bu haber 634 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,167 µs