En Sıcak Konular

Eker: Suç işleyen firma teşhir edilecek

11 Ocak 2012 18:56 tsi
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, gıda güvenliğiyle ilgili radikal tedbirler aldıklarını, 103 maddelik yeni yönetmeliği yarın (12 Ocak) açıklayacağını söyledi.

İstanbul’da yapılacak toplantıdan önce İzmir Hilton Otel’de düzenlenen SETBİR Sektör Buluşmaları Toplantısı’na katılan Bakan Eker, “Yarın bir tanıtım yapacağım. Türkiye, gıda güvenliğiyle ilgili yeni bir döneme giriyor, 103 yönetmelik çıkıyor. AB standartlarında, tüketici ve toplum sağlığını önceleyen bir sisteme geçilecek. Gıda suçu işleyen firmanın isminin teşhir edilmesine kadar birçok uygulama devreye alınacak.” dedi.

Çalışmaların bununla da sınırlı kalmayacağını belirten Bakan Mehdi Eker, “Sanayi ve Ticaret Bakanlığı bünyesinde OSB’ler vardı. Tarımla ilgili işler de orada yürütülüyordu. Düzenleme yaptık, tarıma dayalı ihtisas OSB’leri bünyemize aldık. Hayvancılıkta, özellikle seracılıkta, bizim belirleyeceğimiz bölgelerde, üstelik desteklemeyi de arttırmak suretiyle, yani sadece Sanayi Bakanlığı'nda daha önceden olduğu gibi altyapısını kredilendirme yoluyla değil, daha yüksek bir destek oranıyla Türkiye’de bölgesel hayvancılıkla ilgili, tarımsal üretimle ilgili organize bölgeler kuracağız. Bu da önümüzdeki aylarda açıklanacak bir yeni faaliyet.” şeklinde konuştu.

Tarım sektörünü bir stratejiyle yönettiklerini ve çalışmalarının medyada fazla yer almadığını belirten Bakan Eker, “Türkiye’de genel manada tarım sektöründe destekleme politikasını bir stratejiye dayandırıyoruz. Bunu iftiharla söylüyorum, devraldığım sektör hasılası 23 milyar dolardı, bugün 62 milyar dolar. Dünya ülkeleri içinde tarım hasılasında 11. olan Türkiye, şimdi dünyanın yedinci büyük tarım ekonomisi oldu. Avrupa’dan Fransa, İspanya ve İtalya ile Rusya Federasyonu’nu geçtik. Bu durduk yerde olmadı, strateji değişikliğiyle oldu. Sektörün o kadar yapısal sorunları vardı ki hepsini bir anda değiştirme imkanı yok.

Düşünün, bir ülke tüm kaynaklarını sanayileşmeye vakfetmiş, tarıma arkasını dönmüş. Niye Türkiye bir tarım kanunu çıkarmadı 2006 yılına kadar? Binlerce kanun çıkmıştı. Türkiye, niye 83. yılda Tarım Kanunu’na bizimle kavuştu? Tercümesi, bu ülkede tarımın bir tarihi yok, çünkü kanun budur. Türkiye’de balıkçılık üretimini 60 bin tonlardan 160 bin tonlara çıkardık ve destekleme kapsamına aldık. Daha da katedeceğimiz mesafe var. En son düzenlemede, deniz yüzeylerinin kiralanması konusunda yetkiyi Tarım Bakanlığı'na aldık.” dedi.

cihan

Bu haber 629 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,372 µs