En Sıcak Konular

Arınç: 'Hayır' diyenler utanç içindeler

11 Ocak 2012 17:31 tsi
Başbakan yardımcıları Bülent Arınç ve Beşir Atalay, Kırıkkale'de, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneğinin (MÜSİAD) 33'üncü şubesinin açılış törenine katıldı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 12 Eylül askeri darbesiyle ilgili iddianamenin içeriğine değinerek, ''Referandumda, (hayır) diye bağırıp çağıranların, yırtınanların şimdi bu olay karşısında nasıl bir utanç verici duruma düştüklerini de görüyoruz'' dedi.

Arınç, törende yaptığı konuşmada, MÜSİAD'ın iş dünyasının sorunlarına yönelik çalışmaları ve projelerinin yanı sıra sosyal ve siyasi sorunlara yönelik önemli çalışmalar da yaptığına dikkati çekerek, yeni anayasa önerisi hazırlamış olmasından dolayı MÜSİAD'a teşekkür etti.

Türkiye'de yakın geçmişte iç kaynaklı ekonomik krizler yaşandığını, AK Parti döneminde ise iç kaynaklı ekonomik kriz olmadığı gibi Türkiye'nin dış kaynaklı krizlerden en az etkilenen ülkelerin başında geldiğini vurgulayan Arınç, Türkiye'nin son 10 yılda istikrarlı büyüme halinde olduğunu kaydetti. Başbakan Yardımcısı Arınç, şunları söyledi:

''Hayat standartlarından yaşam kalitesine kadar pek çok alanda iyi rakamlar konuşuyoruz. Hazine'deki döviz rezervimizin iyi olduğu dönemdeyiz. Merkez Bankası doların yükselişine karşı hiç sağına soluna bakmadan 1 milyar doları piyasaya sürebiliyor. Halep oradaysa arşın burada. Yunanistan'a İtalya'ya, Portekiz'e, İspanya'ya bakın. Son dönemde 5 hükümet ekonomik krizden dolayı el değiştirdi. İşçiler, eksi yüzde 10'a imza atıyor. Biz ise, hamdolsun enflasyon farkını tıkır tıkır ödüyoruz. Yakın geçmişte iç kaynaklı ekonomik krizler yaşadık. AK Parti döneminde ise iç kaynaklı ekonomik kriz olmadı. Dış kaynaklı krizler oldu ama Türkiye bundan en az etkilenen ülkelerin başında geldi. Çünkü siyasi istikrar ekonomik istikrarı getirdi. Bunlar birbirinden ayrılmaz Siyam ikizleri gibidir. 81 yılda 60 hükümet kuruldu. Bir hükümetin ortalama ömrü 16-17 aydı. Ama biz geldikten sonra 10 yıldır istikrar devam ediyor. Bir söz hatırlıyorum; kar işin devamındadır. İstikrardan rahatsız olanlar, çok çalıştılar, engellemeye çalıştılar. Siz o engellemelerin açık olanlarına şahitsiniz; biz de kapalı olanlarına.''

''Güçlü iktidar, kararlı, cesur ilkeli siyaset yapan insanlar, ekonomik gelişmenin temelidir'' diyen Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Biz dışarıdan insan ithal etmedik. Örneği de Ali Babacan olabilir. Çıkrıkçılar Yokuşu'nda babasının dükkanında harçlık alarak ticarete başlayan şimdi de ekonominin yönetimini eline alan bir arkadaşımız. Eskiden ertesi günü göremezdik. Şimdi pencereden bakan 30 yıl sonrasını görebiliyor. Riskini, yatırımını ona göre yapıyor. Ben milletvekili olduğum zaman ilk nasihat, (maaşını al Kızılay'a git hemen dolara çevir) şeklindeydi. Maaşı dolara çevirmeye gittiğimizde simitçi de vardı kuyrukta. Herkes maaşını dolara çevirmeye çalışıyordu ama şimdi bunlar geride kaldı. Türk Lirasından altı sıfır atıldı.''

Konuşmasında, 12 Eylül askeri darbesiyle ilgili iddianamenin içeriğine de değinen Arınç, ''Dün 12 Eylül askeri darbesini yapanlarla ilgili iddianame açıklandı. 'Hayır' diye bağırıp çağıranların, yırtınanların şimdi bu olay karşısında nasıl bir utanç verici duruma düştüklerini de görüyoruz'' şeklinde konuştu.

Atalay yatırımcıları Kırıkkale'ye davet etti

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ise, açılış töreninde yaptığı konuşmada, MÜSİAD'ın önemli bir kuruluş olduğunu ifade ederek, ''Yerli, Türkiye'nin değerleriyle örtüşen Anadolu ile kucaklaşan MÜSİAD kurulduğunda ne kadar sevinmiştik. Çok hayırlı çalışmalar yaptı. MÜSİAD uluslararası alanda da ismini duyuran bir kuruluş oldu. Ayrıca ülke meselelerine de değinen bir kuruluş oldu. İnşallah 24'üncü Dönem parlamento, tüm kesimlerin katkısıyla yeni sivil anayasa oluşturacak. İşte MÜSİAD da bu anayasa çalışmasına katkı veriyor'' diye konuştu.

Bakanlığı boyunca daima MÜSİAD'ın hazırladığı raporlardan faydalandığını dile getiren Başbakan Yardımcısı Atalay, Kırıkkale özelinde de MÜSİAD'dan önemli çalışmalar beklediklerini dile getirdi. Atalay, ''Biz, hayırlı çalışmalarınıza daima destek vereceğiz. Daima emrinizde olacağız ama sizden katkı bekliyoruz'' dedi.

Kırıkkale'nin Ankara'ya yakınlığına ve hızlı tren ihalesinin yapıldığına dikkati çeken Atalay, Kırıkkale'ye yatırımcıları davet etti.

AK Parti iktidarında özel teşebbüsün önünü açan ekonomik modele önem verildiğini de belirten Atalay, ''Özel sektörün önünü açmak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz'' dedi. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'la Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde sınıf arkadaşı olduklarını kaydeden Atalay, ''Sınıfta yan yana otururduk. Şimdi de Bakanlar Kurulu'nda yan yana oturuyoruz. O yıllardan bu yana hep böyle yan yana gidiyoruz. Kendisi askerliğini de Kırıkkale'de yaptı'' diye konuştu.

En büyük servetimiz genç nüfusumuz

Başbakan yardımcıları Bülent Arınç ve Beşir Atalay'ın Kırıkkale'deki son durağı Kale Feza Kızılırmak Özel İlköğretim Okulu oldu. Arınç ve Atalay, ilköğretim okulunun 300 öğrenci kapasiteli anaokulu bölümünü hizmete açtı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, törende yaptığı konuşmada, ''İki başbakan yardımcısı olarak buradayız. Biz bu hizmetleri yapanları takdir ediyoruz. Her şeyin başı eğitim ve eğitimin vasıflı olması. Binlerce gencimize bu vasıflı eğitimi vermeye çalışan arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Geleceğimizi güvence altına almak çocuklarımızın iyi yetişmesine bağlıdır. Başka ülkede olmayan 30 milyon gencimiz var. Bu bizim en büyük servetimiz. Yıllardır eğitim bütçede geride kalmıştı, şimdi artık en önde. Ama gönüllü hayırseverlerin yanı sıra özel sektörün kaliteli eğitim vermesi işimizi kolaylaştırıyor. İşte burada olduğu gibi çocuklarımızı yarına hazırlıyor; olimpiyatlarda madalyalar kazanıyorlar. Ortak değerlerimize sahip çıkarken, laboratuvarda, lisanda en iyi başarılar elde ediyorlar'' diye konuştu.

Törende Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a, teşekkür plaketi verdi. Arınç ve Atalay, daha sonra sınıfları gezdi. Anasınıfı öğrencileri hep bir ağızdan başbakan yardımcılarına Bayrak şiirini okudu.

Arınç, törenin ardından Kırıkkale'den ayrıldı.

AA

Bu haber 697 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,798 µs