En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu ateş püskürdü

11 Ocak 2012 17:17 tsi
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında verilen fezlekeyi değerlendirdi...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığının kendisi hakkında hazırladığı dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin ''Fezleke gelmiş, fezleke gitmiş... Bunlar vız gelir tırıs geçer. Yeri zamanı gelirse hapse girmekten de korkmam, yeter ki bu ülkede halkın yanında olmayı sürdürelim. Bunu sürdürdüğümüz sürece hiç çekinmeyelim, çekinmeyeceğiz'' dedi.


Ankara Ticaret Odası Toplantı Salonu'nda düzenlenen 11. Ulusal Tarım ve Gıda Kongresi'nde konuşan Kılıçdaroğlu, çiftçinin tükettiği mazottan yılda ortalama 8 milyar dolar vergi alındığını, desteğin ise 550 milyon dolar olduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu, bu eşitsizliğin mazot kaçakçılığına yol açtığını ileri sürdü. Irak sınırındaki olayı hatırlatan ve bu bölgede mazot kaçakçılığının doğal bir olay gibi algılanmaya başlandığını ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

''Ne yaptık? Gönderdik uçakları 35 kişiyi imha ettik. Dün bir açıklama geldi 35 değil 34 kişiymiş. Nasıl bir devlet yönetimi? Yeniden şapkamızı önümüze koyup düşünmemiz lazım. Ülkenin geleceği için, çocuklarımızın geleceği için düşünmemiz lazım.

Bizi konuşturmuyorlar. Siz hiç meraklanmayın biz sonuna kadar konuşacağız, mücadele edeceğiz. Fezleke gelmiş, fezleke gitmiş... Bunlar vız gelir tırıs geçer. Yeri zamanı gelirse hapse girmekten de korkmam, yeter ki bu ülkede halkın yanında olmayı sürdürelim. Bunu sürdürdüğümüz sürece hiç çekinmeyelim, çekinmeyeceğiz. Kimse bize diz çöktüremez, kimse bize bir şeyleri empoze edemez. Diz çökeceğimiz yer halkın karşısıdır. Önünde eğileceğimiz yer bu millettir.''

Adil yargılamayı etkilediğinin iddia edildiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, ''Ben adil yargılamayı etkiliyormuşum. Adil bir yargılama varmış bu ülkede ben konuşarak bu adil yargılamayı etkiliyormuşum. Hangi adil yargılama Allah aşkına? Siyasi otoritenin elinde olan bir yargı adil yargılama yapabilir mi? Sıkıyönetim mahkemeleri adil yargılama yapabilir mi? Devlet Güvenlik Mahkemeleri, Özel Yetkili Mahkemeler adil yargılama yapabilir mi? Bana bir tane demokratik ülke gösterin özel yetkili mahkemesi olan. Yok böyle bir şey. Basılmamış kitabın imhasına karar alıyorsunuz. İnsaf hangi çağda yaşıyoruz. Kenan Evren bile bunu yapamadı. Nasıl bir demokrasi anlayışıdır bu. Onun için tabloları, duruşumuzu yeniden özden geçirmemiz lazım. Halka yakın, halkıyla kucaklaşan insana bizim gitmemiz lazım. Onunla beraber olmamız lazım'' diye konuştu.

''Demokrasicilik oynuyoruz''

Kılıçdaroğlu, 21. yüzyılın Türkiyesinde 97 gazetecinin hapiste olduğunu, buna demokrasi denemeyeceğini belirterek, siyasi iktidarın eleştiriye tahammül edemediğini savundu.

Eleştirinin, demokrasinin vazgeçilmez kuralı olduğunu, siyasetçinin eleştiriden ders alması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, eleştiriye tahammülü olmayanların demokrasi getiremeyeceğini söyledi.

Tutuklu milletvekillerinin durumuna da değinen Kılıçdaroğlu, hapisteki milletvekillerinin sadece yargıç takdiri ile tutuklu kaldıklarını ileri sürdü. Kılıçdaroğlu, Anayasa'ya göre uluslararası anlaşmaların iç hukukun üzerinde olduğunu belirterek, Türkiye'nin imza attığı uluslararası anlaşmaların da tutuklu milletvekillerinin yemin ederek yasama görevlerine başlamalarını gerektirdiğini savundu.

''Milli irade nerede kaldı?'' diye soran Kılıçdaroğlu, ''Demek ki biz demokrasiyi sağlamış değiliz, demokrasicilik oynuyoruz. Böyle bir anlayış olamaz'' dedi.

Anayasa değişikliğinin gündemde olduğunu da hatırlatan Kılıçdaroğlu, anayasal düzenlemelerin yanı sıra alt hukuk normlarının da eş zamanlı olarak düzenlenmesinin önemine değindi. Kılıçdaroğlu, yüzde 10 seçim barajının Türkiye'nin demokrasi ayıbı olduğunu ve bu ayıbın düzeltilmesi gerektiğini söyledi.

Demokrasinin olmadığı yerde tarımın, emeklinin, işçinin, üniversitelinin sorunlarının çözülemeyeceğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, onun için her zaman ve her yerde herkesin demokrasi ve özgürlük taleplerini dile getirmesi gerektiğini söyledi. (AA) 



Bu haber 642 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,571 µs