En Sıcak Konular

İngiliz işadamları Türkiye'ye geliyor

11 Ocak 2012 17:02 tsi
Londra Finans Merkezi Başkanı ve Meclis Üyesi Lord Mayor David Wootton, iş adamlarından oluşan heyetle 15-19 Ocak tarihlerinde Türkiye'ye geliyor.



İngiltere Büyükelçiliği Basın Ofisi'nden konuya dair yapılan açıklamada İstanbul, İzmir ve Ankara'ya yönelik ziyaretin Birleşik Krallık ile Türkiye arasındaki ticaret hacmini 2015'e dek ikiye katlama; 9 milyar dolardan 18 milyar dolara çıkartma hedefi adına ortaya koyulan çabanın bir parçası olduğu ifade edildi. Ziyaret sırasında Finans Merkezi Başkanı'nın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yanı sıra Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türk iş dünyasının önde gelen isimleri ve yasal hizmet uzmanlarıyla bir araya geleceği bildirildi.

TÜRKİYE, AVRUPA'NIN EN HIZLI BÜYÜYEN EKONOMİSİ

Açıklamada David Wootton'un ziyaretle ilgili şu görüşlerine yer verildi:

"Doğu ve Batı'nın Avrupa'ya açılan uluslararası kapıları olarak Türkiye ve Birleşik Krallık pek çok ortak stratejik ilgi alanına sahiptir. Finansal ve ticari bağlarımız özellikle hayati bir önem taşımakta ve bu yüzden, bu ziyaretin, her iki ülke için yeni iş alanları ve büyüme sağlayacak olan iki yönlü ticaret ve yatırım akışının kolaylaştırılmasına büyük bir fayda sağlayacağını umuyorum.

Türkiye, zaten Avrupa'nın en hızlı büyüyen ekonomisi ve Britanya firmalarının göz ardı etmeyi kadrolayamayacağı bir pazar konumunda. Londra, önde gelen finans merkezlerinden birisi ve dünyanın en fazla uluslararası odağa sahip olan tek finans piyasası olmayı sürdürüyor. Türkiye'ye faydalı olabilecek ve Hükümet'in İstanbul'u 2023 itibarıyla dünyanın en iyi 10 finans merkezinden birisi haline getirme yönündeki kilit önceliğine yardımcı olabilecek oldukça zengin bir uzmanlığa ve yenilikçi finansman modellerine sahibiz.

Bu ilişkiye, her iki ülkenin finans sektörlerini büyütmeyi amaçlayan tam bir beceri ve deneyim paylaşımı olarak bakıyoruz. Daha yakın bir ortaklık, ekonomik çeşitliliği, büyümeyi ve altyapıyı geliştirme amacımızı destekleyecektir."

(CİHAN)

Bu haber 589 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,171 µs