En Sıcak Konular

Kayasu: Darbeciler ölene kadar cezaevinde kalmalı

11 Ocak 2012 14:12 tsi
Kenan Evren hakkında iddianame hazırladıktan sonra meslekten ihraç edilen eski Savcı Sacit Kayasu, 12 Eylül 1980 darbesine ilişkin iddianamenin kabul edilmesiyle haklılığının ortaya çıktığını belirtti.

Her suçun bir cezası olduğunu söyleyen Kayasu, "Kenan Evren müebbet hapis almalı, ölene kadar cezaevinde kalmalı." dedi.

Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi, dün 12 Eylül darbesine ilişkin dönemin Genelkurmay Başkanı, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren ve Emekli Orgeneral Tahsin Şahinkaya'nın şüpheli olarak yer aldığı iddianameyi kabul etti. İddianamenin kabulü, Kenan Evren'in anayasal suç işlediğine dair iddianame hazırlayarak, 12 Eylül yöneticilerinin yargılanmasını isteyen eski savcı Sacit Kayasu için farklı bir anlamı oldu.

Haklılığının ortaya çıktığını söyleyen Kayasu, iddianamenin kabulüyle kendi adına değil, millet adına sevinç duyduğunu aktardı.

Bu olay sebebiyle meslekten ihraç edildiğini hatırlatan Kayasu, "Mesleğe tekrar iade edilmedikten sonra benim acımdan mutlu olacak bir şey yok. Ben haksız bir şekilde muameleye maruz kaldım. Bunun haksız olduğu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi tarafından kabul edildi. Buna rağmen mesleğe iade edilmedim. Benim haklılığım ortaya çıktı. Bugünkü iktidarın da beni tekrar savcılığa iade edilmesini bekliyorum." diye konuştu.

Böyle bir davadan dolayı, millet adına çok mutlu olduğunu vurgulayan Sacit Kayasu, darbenin mağduru milyonlarca insanın mağduriyetlerinin bir nebze de olsa giderileceğini ifade etti. Toplumun darbecilerin hapse girmesini istediğini aktaran Kayasu, darbecilerin müebbet hapisle cezalandırılması ve ölene kadar cezaevinde kalması gerektiğini söyledi.

Referandum döneminde Evren ve arkadaşlarının zaman aşımından dolayı yargılanamayacağını söyleyen hukukçulara da gönderme yapan Kayasu sözlerini şöyle tamamladı: "Zaman aşımı yok. Hukuk evrenseldir. Siz bir şahsı veya kurumu yargı önüne çıkartamıyorsanız, bir engel varsa zaman aşımı işlemez. Bu genel bir hukuk kuralıdır. Geçici 15. madde bunların yargılaması engel. Bunu herkes kabul ediyor. Bu engel varken dava acılamayacağına göre zaman aşımı nasıl işleyebilir. Buna katılmak mümkün değildi. Türkiye'de Hukuk siyasi görüşe göre farklı yorumlanıyor. Bunu hukuka yansıttığınız anda hukuk hukuk olmaktan çıkar."

Cihan



Bu haber 571 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,218 µs