En Sıcak Konular

Muhaliflerin silahı Suriye ordusundan

11 Ocak 2012 12:31 tsi
Şiddetli çatışmaların devam ettiği Suriye'de, ordudan ayrılıp muhaliflerin safına geçen asker haberleri daha sık gelmeye başladı.

Ordudan ayrılan askerlerin yanı sıra, gönüllüler de Özgür Suriye Ordusu'na katılıyor.

Güvenlik gerekçesiyle ismini vermek istemeyen bir muhalif, Suriye ordusundan ayrılmamış ancak ayrılmayı bekleyen arkadaşlarının olduğunu, onların vasıtasıyla ordudaki durumu öğrendiklerini, tampon bölge oluşturulması halinde bu kişilerin ordudan ayrılacaklarını hatta ağır silahlarla beraber ayrılmayı bekleyen kişiler olduğunu söyledi.

Özgür Suriye Ordusu'nun özellikle Hama ilinde birçok bölgeyi kontrol altına aldığını belirten muhalif, bu ordunun Cısr Eş Şuğur ve Bab Amro gibi kritik bölgelerde kendi tampon bölgelerini oluşturduğunu, ancak uçuşa yasak bölge gibi bir durumun olmaması halinde rejimi devirecek kadar ordudan ayrılmaların yaşanmasını beklemediklerini kaydetti.

Ordu içerisinde yaşanan ayrılmaların çok fazla görülmesine karşı kaçırılan silahların ağır silahlar olmadığını söyleyen muhalif, "Buna rağmen kontrol altına alınan bazı bölgelere, yönetimin ordusu ancak ağır silahlarla saldırarak girebildi. Bu da bir çok yerin yıkılmasına ve yüzlerce insanın ölmesine yol açtı" dedi.

Muhalif, Humus kentinin bazı bölgelerinde Özgür Ordu'ya bağlı Faruk Tugayı'nın, rejimin ordusunu geri püskürttüğünü de sözlerine ekledi.

Silahların nasıl temin edildiği ile ilgili çarpıcı bilgiler veren muhalif, hala yönetimin ordusunda görev yapan askerlerden silah satın alındığını, kendisinin daha önce buna inanmadığını ancak bunu gözleriyle görünce çok şaşırdığını kaydetti.

Ordudan ayrılan askerlerin, maliyetin yüksek olması nedeni ile Suriye ordusundan silah satın almayı tercih ettiklerini ancak daha çok Rus yapımı kaleşnikof gibi silahları satın alabildiklerini anlatan muhalif, bu durumun en fazla Hama ilinde yaşandığını belirtti.

Özgür Suriye Ordusu'nun silahların yarısını bu yolla temin ettiğini aktaran muhalif, Suriye ordusunda bu yolla geçinen bir sürü görevli olduğunu ileri sürdü. Muhalif, Suriye basınında sıkça yer alan "silah ele geçirilmesi" yönündeki iddiaların da asılsız olduğunu, çünkü gösterilen silahların kendileri için çok lüks olduğunu ve kendilerinin bu silahları temin edebilecek düzeyde olmadığını ifade etti.

Sürekli olarak dış müdahale istemediklerini vurgulayan Suriyeli muhalifler, tampon bölge oluşturulmadan Özgür Ordu'nun gelişemeyeceğini ve bu savaşın kazanılamayacağını belirtiyor.

Zaman

Bu haber 516 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,031 µs