En Sıcak Konular

''Gül'ün 7 yıl süresi mümkün değil''

11 Ocak 2012 12:28 tsi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Cumhurbaşkanı Seçimi Kanunu Tasarısına eklenen geçici madde ile ilgili olarak konuştu.

Tekin, ''Bizim bildiğimiz, sayın cumhurbaşkanının da çok açık ve net bildiği anayasada da çok açık, görev süresi 5 yıldı. CHP olarak bizce, şimdi alt komisyonlarla bunu sağlamak yasal olarak mümkün değildir'' dedi.

Tekin, CHP Pursaklar İlçe Başkanlığı tarafından İlçe Kaymakamlığı önünde, elektrik faturalarındaki ''kayıp kaçak bedelleri''ne yönelik düzenlenen protesto eylemine katıldı.

Tüketicilerin faturalarına ''kaçak kullanım, dağıtım, personel, satış hizmet, sayaç okuma ve iletişim sistemleri bedeli ile TRT payı'' adı altında bedeller yansıtıldığını belirten Tekin, ''Fon olarak geçen bu bedeller ne için kesiliyor ve nerelerde kullanılıyor? Şirketin özelleştirilmesine karşın bu kesintilerin devam etme sebebi nedir?'' dedi.

Bu bedellerin hesaplanarak bir an önce tüketicilere ödenmesi gerektiğini bildiren Tekin, söz konusu dağıtım şirketi ve Enerji Bakanlığından sorularına yanıt beklediklerini de kaydetti.

Kahramanmaraş'ta bir tüketicinin, ''Tüketici Sorunları Hakem Heyetine'' başvuru yaptığını ve haklı bulunduğunu anımsatan Tekin, ''Umut ediyorum Pursaklar'daki tüketiciler de haklı bulunacaktır'' dedi.

Tekin'in konuşmasının bitiminde adının Abdulkadir Yüce olduğunu belirten bir emekli, ''milletvekili maaşlarına yüksek oranda zam yapılmasına karşın, emeklilere düşük oranda zam yapıldığını'' belirterek tepkisini dile getirdi. Tekin, Yüce'nin haklı olduğunu belirterek, bu durumu hiç bir vicdanın kabul edemeyeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı'nın görev süresi

Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tekin, ''TBMM Anayasa Alt Komisyonu'nda, Cumhurbaşkanı Seçimi Kanunu Tasarısına eklenen '11. Cumhurbaşkanı'nın görev süresi 7 yıldır' ifadesini içeren geçici maddeye'' ilişkin bir soru üzerine, şunları söyledi:

''Aslında CHP olarak biz daha önce de sayın cumhurbaşkanının bir irade beyan etmesi gerektiğine inanıyorduk. Yani süre nedir? 5 midir, 7 midir? Bizim bildiğimiz, sayın cumhurbaşkanının da çok açık ve net bildiği anayasada da çok açık görev süresi 5 yıldı. CHP olarak bizce, şimdi alt komisyonlarla bunu sağlamak yasal olarak mümkün değildir. Çünkü bir anayasa değişikliği gerekiyor, bir anayasa değişikliği yapılırsa ancak olabilir. Onun dışında bir kanunla bunu sağlamak mümkün değil.''

CHP'li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması için dilekçe verip vermediklerinin sorulması üzerine de Tekin, ''CHP olarak dokunulmazlıkların kaldırılması mücadelesini 15 yıldır veriyoruz. Yani dokunulmazlık sorunumuz yok, her an kaldırabilirler, zaten biz de bunu talep ediyoruz. Vatandaşın dokunulmazlığı yoksa, oy verip seçtiği kişinin niye dokunulmazlığı olsun?  Onun için dokunulmazlık sorunumuz yok, fezlekeyi de çok ciddiye almıyoruz'' ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından partililer yanlarında getirdikleri dilekçeleri ''Tüketici Sorunları Hakem Heyetine'' iletti. Partililerin daha sonra dağıtım şirketine giderek, dilekçelerini buraya da sunacakları belirtildi.

aa

Bu haber 592 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,751 µs