En Sıcak Konular

Merkel'den göçmenlere müjde

11 Ocak 2012 12:06 tsi
Başbakan Angela Merkel Almanya'daki memur sıkıntısını göçmen kökenlilerin kamuda istihdamı ile çözmek istediğini açıkladı.

Almanya'da resmi daireler de memur sıkıntısıyla karşı karşıya. İstatistiklere göre Almanya'da öğretmen kadrosunda 20 bin, finans yönetiminde 15 bin, poliste 10 bin memur açığı var. Başbakan Angela Merkel Almanya'daki memur sıkıntısını göçmen kökenlilerin kamuda istihdamı ile çözmek istediğini açıkladı. Sendikalar ve politikacılar ise memur eksikliği sebebiyle kamu hizmetlerinde büyük aksamalar yaşanmasından endişe ediyor.

Almanya'da özel şirketlerin kalifiye eleman sıkıntısı çekmeye başlamasından sonra kamu sektörü de memur adayları bulmakta zorlanıyor. Almanya'da hizmet sektöründeki sendikalar alarm veriyor. İstatistiklere kamu kuruluşlarında, 2020 yılına kadar büyük bir emekliye ayrılma dalgası yaşanacak. Buna karşılık gerekli kalifiye donanıma sahip olup devlet memurluğu için başvuran genç sayısı ise sürekli azalıyor. Söz konusu sorun, Köln'de Almanya Memurlar Birliği'nin (Beamtenbund) düzenlediği ve Başbakan Merkel'in de katıldığı kongrede tartışıldı. Memur temsilcilerine hitap eden Başbakan Angela Merkel, kamu hizmetlerinde memur açığının, göçmen kökenlerin istihdam edilmesi ile çözülmesini istediğini açıkladı. Merkel memur açığını, daha fazla göçmen kökenlinin kamu hizmetine alınmasıyla kapatmak istediğini dile getirdi.

Alman Memurlar Birliği Başkanı Peter Heesen, "Önümüzdeki 10 yıl içinde yaşları sebebiyle memurların yüzde 19,7'si emekliye ayrılacak. Bu ise 700 binin üzerinde kamu çalışanının emekliye ayrılması demektir." uyarısında bulundu. Memurluğun gençlere cazip hale getirilmesi gerektiğinin altını çizen Heesen, bunun için daha iyi başlangıç ücretleri ve yükselme perspektifleri talep etti. Heesen, "Yoksa devletin kamu hizmetleri verebilmesi tehlike altındadır. İş yapamaz hale gelene kadar tasarruf ediyoruz." dedi.

cha

Bu haber 523 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,362 µs