En Sıcak Konular

Ford'dan Türkiye müjdesi

11 Ocak 2012 11:03 tsi
Amerikan otomotiv devi Ford Motor Company’nin Başkanı Bill Ford, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın ‘Türkiye’de otomobil de üretin’ çağrısına Detroit’ten yanıt verdi. Ford, “Binek araç üretimini düşünüyoruz, bu konu kesin

DÜNYANIN önde gelen otomotiv üreticilerinden Amerikan Ford Motor Company’nin Başkanı Bill Ford, geçen yıl Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Hannover’de yaptığı “Türkiye’de sadece ticari araç değil otomobil de üretin” çağrısına 1 yıl sonra Detroit’ten yanıt verdi. Ford’un kurucusu Henry Ford’un torunu olan Bill Ford, Türkiye’de otomobil üreteceklerinin sinyalini vererek, “Ticari araç üssümüz olan ve sürekli büyüdüğümüz Türkiye’de binek araç üretimini düşünüyoruz” dedi.

Türkiye ismi heyecanlandırdı

Detroit Fuarı’nda sorularımızı yanıtlayan Bill Ford, Türkiye’nin kendileri için çok önemli bir stratejik ortak olduğunu söyledi. Türkiye ismini duyduğunda heyecanını belli eden ve yüzü gülen Bill Ford, “Türkiye’de bugüne kadar ağırlıklı olarak ticari araç ürettiniz, binek otomobil üretmeyi de düşünecek misiniz?” sorusuna, “Evet, binek araç üretimini düşünüyoruz. Söz konusu olabilir. Bu konu kesinlikle mümkün” yanıtı verdi.

Koç Ailesi’yle çok yakınız

Türkiye’de Koç Ailesi ile muazzam bir işbirliği içinde olduklarının altını çizen Bill Ford, şöyle konuştu: “Rahmi Koç çok önemli ve vizyoner bir insan. Ayrıca Mustafa ve Ali ile çok iyi dostuz, çok yakın irtibat halindeyiz. Koç Grubu ile çalışmaya büyük önem veriyoruz. Önümüzdeki dönemde Türkiye’deki Ford yatırımları ve operasyonları büyük değer yaratmaya devam edecek. Türkiye’de hızla büyümeyi sürdüreceğiz.”

Bizi izlemeye devam edin

Ford’un CEO’su Alan Mulally de, Türkiye’de binek otomobil yatırımını ciddi olarak düşündüklerini ve imkanları araştırdıklarını belirterek, şunları dile getirdi: “Yatırım planı ve içeriği hakkında şu aşamada kesin bir açıklama yapamam ama fırsatlar ve imkanlar üzerinde çalışıyoruz. Bizi izlemeye devam edin. Türkiye’de yatırımlarımız tüm hızıyla devam edecek. Geçen yaz ailemle birlikte İstanbul’a geldim. 3 gün tatil yaptım. Türkiye, fantastik bir ülke. Türkiye’de Koç Ailesi ile çok iyi ilişkilerimiz var. Ford Otosan’da işler çok iyi gidiyor.”

Erdoğan Hannover’de istemişti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, geçen yıl Hannover’deki CEBIT Fuarı’nda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’le birlikte Ford CEO’su Alan Mulally ile görüşmüştü. Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç’un da katıldığı toplantıda Erdoğan, Mulally’ye, “Türkiye’de sadece ticari araç değil, binek otomobil de üretin. Yatırımınızı artırın” çağrısı yapmıştı.

Güler imzalı Mondeo ABD’de Fusion’a dönüşüp vitrine çıktı

TÜRK tasarımcı Murat Güler tarafından tasarlanan yeni Ford Mondeo, ilk olarak Amerika’da Ford Fusion ismiyle vitrine çıktı. Eylül ayında Paris’te tanıtılacak yeni Mondeo’yla birebir aynı olan yeni Fusion, Amerika pazarında 180 beygir gücünde 1.6 litrelik benzinli motor ve otomatik şanzımanla satılacak. Fusion’un Avrupa versiyonu olacak yeni Mondeo ise 2013 yılında Avrupa’yla eşzamanlı Türkiye’de satışa sunulacak. Ford Otosan Genel Müdürü Nuri Otay, yeni Fusion’un Detroit’teki tanıtımına katılan Türk tasarımcı Murat Güler’i kutladı. Güler, “Fusion, yeni Mondeo’nun birebir kopyası. Çok yakışıklı bir araç oldu” dedi. Güler, şu anda yeni Lincoln modelleri üzerinde çalıştığını belirterek, “Lincoln’ün dış tasarım şefiyim. Üzerinde çalıştığım ilk Lincoln, önümüzdeki yıl Detroit’te sergilenecek SUV bir model olacak” diye konuştu.

Detroit Fuarı’nda ‘sedan’la yarıştılar

2012 yılının ilk otomobil şovu Detroit Fuarı kapılarını açtı. Fuarda bu yıl 40’ı aşkın yeni modelin dünya tanıtımı yapıldı. Yeni modellerin ağırlıklı olarak yakıt tasaruflu sedan otomobillerden oluşması nedeniyle, 2012 yılının ‘sedan savaşlarına’ sahne olacağı öngörüsünün yapıldığı fuara, Türk tasarımcı Murat Güler’in kaleminden çıkan yeni Fusion (Mondeo) damgasını vurdu. Dodge’un Alfa platformundaki sedan modeli Dart, Ford Fusion platformundaki Lincoln MKZ, Cadillac ATS ve Toyota Camry ise diğer dikkat çeken sedan modellerden oldu.

Hürriyet

Bu haber 611 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,670 µs