En Sıcak Konular

Destici: PKK’nın şeytanları da yargılanmalı

11 Ocak 2012 10:43 tsi
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un tutuklanmasının Türkiye tarihi açısından önemli bir olay olduğunu belirtti.

Belediyeler ve Özel İdare Çalışanları Birliği (Bem-Bir-Sen) 18. Kuruluş yıldönümü ve Geleneksel İbrahim Keresteci Basın Ödülleri Töreni Barcelo Altınel Otel’de gerçekleştirildi. Gecede, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın ödülleri verildi.

Ödül töreni öncesinde konuşan Destici, “Emekli bir genelkurmay başkanının yargılanmasını utanç verici bir olay olarak da kazanılmış bir zafer olarak da yorumlamıyoruz. Hukuk, herkese dokunmalıdır. Suç işlenmişse yapanlar hesabını vermelidir. Ancak, devletin birliğine kastedenler, Kürdistan için tam bağımsızlık isteyenler, Kürdistan isteyenler, kan çıkmasını isteyenlere, PKK’nın dilli şeytanlarına da artık dokunmak gerekir.” diye konuştu.

Destici, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne bu konuda görev düştüğünü hatırlatarak, devletin birlik ve beraberliğine kastedenlerin dokunulmazlığının kaldırılmasını istedi.

Programa katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi de yaptığı konuşmada, yeni anayasayla Türkiye’yi kucaklayacaklarını ifade etti. Tanrıverdi, “İstikrar, güven barış ve huzurla tüm hedeflerimizi gerçeğe dönüştüreceğiz. Türkiye, bütün hayallerine gerçeğe dönüştürecek güce ve potansiyele sahiptir.” dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu da memurun toplu sözleşme yasasının çıkmadığını belirterek, diğer yasalarda gösterilen hassasiyetin memurlar için de gösterilmesini istedi. Gündoğdu, artık mevcut anayasa için gerek iktidarın gerekse muhalefetin artık harekete geçmesi gerektiğini vurgulayarak, toplumun darbeci ve suç işleyen anayasayı kabullenmediğini ifade etti.

Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay ise sendikalarının, ilkelerinden taviz vermeden hareket ettiğini belirterek, “Bem-Bir-Sen sendikal mücadeleyi ne için yaptığını bilir, diyaloğu terk etmez. Karanlık mihraklarla işi olmaz. Milletinden yanadır. Darbe özlemcileriyle onlara yardakçılık yapanlarla, 5’li çete uzantılarıyla kendilerine ulusalcı derken milletin demokrasi ile kucaklaşmasına set çekenlerle asla beraber olmaz, olamaz.” şeklinde konuştu.

Turbay, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nün bir bayram olarak anılmasına rağmen, basın sektöründe çalışanların çeşitli sorunları olduğuna değindi. Turbay, basın çalışanlarının sürekli gasp edilen hakları, çalışma şartlarının kötülüğü, kendi içindeki gelir dağılım uçurumu ve fikir özgürlüğü tartışmaları ve uzayan yargı süreçleri ile anıldığını söyledi.

Daha sonra yazılı ve görsel medya temsilcilerine ve kuruluşlarına ödülleri verildi. Cihan Haber Ajansı da İbrahim Keresteci ödüllerine layık görülen basın kuruluşları arasında yeraldı.


CİHAN

Bu haber 540 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,309 µs