iyibilgi Ankara" /> iyibilgi Ankara"/>

En Sıcak Konular

Uludere: "Şehit" denebilir mi?

11 Ocak 2012 10:18 tsi
Uludere: Dün gece bir haber programında Uludere olayı tartışıldı. Yorumculardan Salih Tuna, ilginç bir fikir ortayı attı.. Tuna'nın fikri caiz midir?. Yoksa, "yavaş" mı demek gerekiyor... iyibilgi Ankara

Dün gece (10.Ocak.2011) TGRT-Haber’de yayınlanan “Asıl Mesele” programında tartışılan konulardan biri de Uludere olayıydı. Programa katılan Salih Tuna, Cemal Uşşak ve Rasim Kütahyalı bu konu üzerinde tartışırken, Salih Tuna hayli şaşırtıcı bir fikir ortayı attı.

Tuna, Uludere olayında hayatını kaybedelerin, geçimlerini sağlamada büyük ezaya katlanarak uğraştıkları sırada öldüklerinden bahisle, anlayışlarına göre “şehit” sayılabileceklerini/sayılmaları gerektiğini dile getirdi.

Bir kere şu noktaları en keskin hatlarıyla söyleyelim; Uludere vakası en hassas ve en ciddi bakışla, tüm boyutları ve tüm derinliği ile lime lime atılmalı ve burada kimin başı ağrıyacaksa ağrımalı. Bu tür ölümlere bir daha imkan tanınmamalı. Burada yaşamını yitiren vatandaşlarımız huzura ve yakınları da güvene kavuşturulmalı. Nokta!

Ancak, Salih Tuna’nın dün akşam söyledikleri “yorumculukta” bambaşka bir seviyeye yükselindiğini gösteriyor. Bu teklifin tercümesi nasıl olabilir: “Kaçakçılık yaparkan yanlışlıkla öldürülenlerin şehitlik mertebesine yükseltilmesi” mi?

Önerinin çiğ olduğu konuklardan Cemal Uşşak’ın da konuyu değiştirmesiyle ve Tuna tam da cümlelerini tamamlamadan araya girmesinden belli oldu. Sonra da üstelemedi zaten.

Tuna bu cin fikri daha tartışmak ister mi bilinmez. Ama isterse hangi noktadan hareket edeceğini söylemeli. Eğer dini referanslardan hareket eden bir çıkarım ise bu, mantığı desteklemeyeceğini söyleyebiliriz.

Hasılı teklif, “yersiz”likle kadük kalacak gibi.

www.iyibilgi.com



Bu haber 2,060 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,953 µs