En Sıcak Konular

KCK kılık değiştirdi

11 Ocak 2012 08:35 tsi
KCK kılık değiştirdi Terör örgütü PKK/KCK'nın Güneydoğu'da sahneye koyduğu kirli oyun deşifre edildi.

Vatandaşların işyerlerini keleşlerle basarak "Biz polisiz" deyip yağmalayan kar maskeli kişilerin arkasından yine terör örgütü çıktı.

PKK/KCK tarafından kurulan MEZİT adlı örgüte bağlı teröristlerin hain planını Ankara'dan bölgeye giden özel ekip çözdü. Çakma örgüt, bir süredir bölgede yağmalar yapıyor ve "Bunları polis yaptı" söylentisi yayıyordu.

Güneydoğu'da BDP'lilerin ve terör örgütüne bağlı yayın organlarının "Polis Kürtlerin işyerlerini yağmalıyor" propagandasına neden olan 'keleşli-karmaskeli' baskınların ardındaki sır perdesi aralandı. MEZİT adı verilen örgütün bölgedeki illerde Kürt vatandaşlara ait işyerlerini yağmalama faaliyetinin arkasından yine terör örgütü çıktı. PKK/KCK'nın sahneye koyduğu 'karşı propaganda' ve 'asılsız söylenti' oyununu Ankara'dan bölgeye giden özel polis ekibi çözdü.

KCK'nın yönlendirilmesiyle kurulan MEZİT adlı örgütün Hakkari ve özellikle Yüksekova'da provokatif eylemler düzenlediği tespit edildi. Yüksekova'da bir süredir kar maskeli şahıslar, kendilerini 'polis' olarak tanıtıp "PKK'ya destek veriyorsunuz" diyerek işyerlerini yağmalıyordu. Kürt vatandaşlara ait işyerlerinin yağmalanması sonrası terör örgütünün yayın organı da olayı "Polis ajanlarında oluşan MEZİT örgütü, Kürtlerin işyerlerini yağmalıyor" şeklinde duyurarak provokasyona destek oluyordu.

KIŞKIRTICI ÇETE DEŞİFRE OLDU

16 Aralık 2011'de Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde kendilerini polis diye tanıtarak kar maskeleriyle iki ev, bir okul ve bir işyerini basan provokasyon çetesi 6 Ocak 2012'de yapılan operasyonla ortaya çıkarıldı. Operasyonda MEZİT örgütü üyesi 3 kişi yakalanırken, soruşturma kapsamında aranan 1 sanığın da halen Kuzey Irak'ta olduğu öğrenildi. Çetenin KCK'nın talimatları doğrultusunda halkı polise karşı kışkırtmak için kurulduğu tespit edildi.

EŞZAMANLI TAHRİK TUTMADI

İşyerlerine yapılan baskınlar sonrası BDP Yüksekova İlçe Başkanı R.D'nin öncülüğündeki bir grup sokak sokak gezip "Polis evleri basıyor" şayiasını yaymaya çalışmıştı. Olaydan birkaç gün sonra, Hakkari-Yüksekova'da kimliği belirsiz kişiler "Polis evleri basıp yağmalıyor, bu ajan provokatörlere cevabını verin" yazılı notlar dağıtarak halkı tahrik etmeye çalıştı. Bu gelişmelere eşzamanlı olarak PKK'nın haber sitesi ANF de bir dizi kışkırtma haber yaparak oyuna destek verdi. ANF, 25 Aralık 2011'de "Polis, Yüksekova halkını birbirine düşürmeye çalışıyor. Baskın olayını polis yaptı ve bu yüzden şahıslar halen yakalanamadı" diye haber yaptı.

SENARYOYU ÖZEL EKİP ÇÖZDÜ

Kar maskesi ve 'keleş'lerle yapılan baskınların ardından polis teyakkuza geçti. Ankara'dan özel bir ekip çağırıldı. Bölgedeki bütün kamera görüntüleri incelendi. Teknik takibi yoğunlaştıran polis, eylemi gerçekleştiren 4 isme ulaşmayı başardı. Yapılan operasyonda 3 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan D. D.'nin evinde yapılan aramalarda 4.8 kilo da eroin ele geçirildi.

Soyguna polis süsü ver, vatandaşı kışkırt

16 Aralık 2011'de Hakkari-Yüksekova'da meydana gelen işyeri baskınlarından sonra MEZİT adlı provokasyon çetesinin "PKK işbirlikçileri Yüksekova'da barınamayacak" yönünde tehdit cümlelerinin yazılı olduğu bildirileri dağıttıkları belirlendi. Bu bildirilerden 3 gün sonra Yüksekova merkezindeki bir kuyumcuya bomba bırakıldı. Bu olaylar üzerine PKK'lı haber sitelerince polisi hedef gösteren haberler yapılarak, çakma örgüt MEZİT'in, 'polis tarafından kurulan ajan örgüt' olduğu iddiasında bulunuldu. Hatta kuyumcuya bomba bırakan kişinin polis lojmanlarına saklandığı, saldırgan grubun bu yüzden yakalanamadığı iddialarına da yer verildi. BDP'liler de yürüyüşler yaparak "Polis evleri basıyor" söylentisini yaymaya çalıştı. Yapılan provokasyonun amacının hem polis ekiplerini 'kötü adam' gibi göstermek hem de terör örgütü PKK'nın 'kötü adamı cezalandıran iyi adam' gibi sunulmasını sağlamak olduğu ifade edildi.

Kullanılan yine çocuklar oldu

PKK'nın, paravan örgüt MEZİT'i kullanarak yaptığı işyeri baskınları, kışkırtma faaliyetinde çocukları da kullanmaktan çekinmediklerini gözler önüne serdi. Edinilen bilgiye göre, kendine 'polis' süsü veren bir örgüt militanı Yüksekova'daki bir ekmek fırınına yapılan saldırıda tezgah üzerinde duran cep telefonunu alarak kaçtı. Olaydan hemen sonra işyeri sahipleri polise başvurarak şikayetçi oldu ve çalınan telefonlarının model bilgilerini verdi. Baskında fırından cep telefonunu çalarak kayıplara karışan Ç.A. telefonu olaydan bir süre sonra kullanmaya kalkınca yakayı ele verdi. Yakalananlardan birisinin 16 yaşında olduğu öğrenildi.

'Dağdan şehre in eyleme devam et'

MEZİT adlı paravan örgütün deşifre edilmesi başka bir gerçeği de ortaya çıkardı. Kış aylarının gelmesiyle birlikte mağaraya çekildiği düşünülen PKK'lı teröristlerin, örgüt tarafından "Kışın şehre inin, eylemlerinizi burada yapın" denilerek il merkezlerine çağırıldığı tespit edildi. Gözaltına alınan D.D.'nin ifadesine göre, terör örgütünün son dönemde 'Dağdan in şehirde devam et' stratejisini geliştirdiği belirlendi. Örgütün kırsal kadrosunda görev alan ancak henüz silahlı çatışmaya girdiği tespit edilmemiş bazı teröristlerin teslim olup serbest bırakıldıktan sonra 'şehir içinde özel örgütler kurmakla görevlendirilmekte olduğu' iddia edildi.

yenişafak

Bu haber 840 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,463 µs