En Sıcak Konular

Esad'a şok suçlama

11 Ocak 2012 08:32 tsi
Esad'a şok suçlama Arap Birliği'nin Suriye'ye gönderdiği gözlemci heyetinde yer alan Nur Maliki, ülkede tam bir insalık dramı yaşandığını açıkladı...

Arap Birliği'nin Suriye'ye gönderdiği gözlemci heyetinde yer alan ve daha sonra ayrılan Nur Maliki, "hiçbir insanın vicdanı Suriye'de olanlar karşısında sessiz kalamaz, Humus'ta bir insanlık dramı yaşanıyor" dedi.

Katar'ın başkent Doha'da yayın yapan El Cezire televizyonunun haber programına katılan Maliki, "Suriye'deki durum hiç anlatıldığı gibi değil. Kısa bir zaman diliminde çok şeye tanık oldum. Humus'un Bab Amro kentinde ordu ağır silahlarla saldırdı, birçok yeri yerle bir etmesinde rağmen 'Özgür Suriye Ordusu' burada güçlü olduğundan dolayı rejim bir ilerleme sağlayamadı" ifadesini kullandı.

Birliğin heyetinden vicdanının kendisini rahatsız ettiği için ayrıldığını dile getiren Maliki, yetkililer dışında ülkeye silah sokulduğuna dair hakla yaptıkları görüşmede böyle bir şey duymadıklarını belirterek, "ordudan ayrılan askerler beraberinde hafif silahları götürdü. Bab Amro kentinde görüştüğümüz askerler de bunu teyit etti" diye konuştu.

Askerlerin, "Yanlarımızda getirdiğimiz silahlarla orduya karşı mücadele ediyoruz' dediklerini aktaran Maliki, "Ülkeye silah sokulduğuna dair bir kanıya ulaşamadık" dedi.

Gözlemcilerin tecrübeli olduğunu fakat incelemeler için daha fazla zamana ihtiyaç duyulduğunu belirten Maliki, gözlemcilerin, yönetimce zaman kazanmak için farklı yerlere götürülüğünü ve bazı yer isimlerinin tabelalarının rejim yanlıları tarafından değiştirildiğini bildirdi.

Sadece Humus kentine bağlı Bab Amro'da ciddi manada halkla temas kurduklarını vurgulayan Maliki, "yönetim zaman kazanmak için her türlü oyunu oynadı. Biz sadece Bab Amro'da halkla temasa geçtik, burası Özgür Suriye Ordusu tarafından korunuyor ve halk da burada özgür orduya destek veriyor. Rejim kentin kontrolünü sağlamak için tüm imkanları denemiş fakat başarılı olmamış. Bunları, görüştüğümüz halk bize anlattı. Güvenlik güçlerinin olduğu bölgelerde halk teması güvenlik nedeniyle olmuyordu" diye konuştu.

''Her şey mizansen bir tiyatro''

Bir hapishaneye yaptıkları ziyaretten de söz eden Maliki, "hapishanedeki tutukluları dahi değiştirmişler, yerlerine başkalarını getirmişler, bazı tutukluların üzeri kadın parfümü kokuyordu. Normal olarak bir hücrede veya odada kalan insana o odanın kokusu siner. Hapishaneler konusunda uzman olduğum için durumu hemen fark ettim. Tutuklulara hapishane durumunu sordum, hiçbiri şikayet etmedi. Orada her şeyin mizansen bir tiyatro olduğunu anladım'' ifadesini kullandı.

"Rejim her yerde kendine bir tiyatro kurmuş" diyen Maliki, "yönetimin, sokaklarda rastgele tutukladığı kişileri daha sonra bırakmasında ise 'eli kana bulaşmayan şu kadar kişi serbest bırakıldı' açıklamaları gerçeği yansıtmıyor. Birçok defa talep etmemize rağmen gerçek tutuklularla görüşmedik" dedi.

aa


Bu haber 822 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,916 µs