En Sıcak Konular

Dink Davası'nda mahkeme karar vermek istiyor

10 Ocak 2012 19:50 tsi
Dink Davası'nın 24. duruşmasında mahkeme başkanı, bütün avukatların bir sonraki duruşmaya gelmesini isteyerek, "Bir karar vermek istiyoruz artık" dedi. Duruşma 17 Ocak 2012 tarihine ertelendi.



İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Dink Davası'nda, bugün Dink ailesi avukatları mütalaaya karşı görüşlerini tamamladı. Daha sonra sanık avukatları görüşlerini açıklamaya başladı. Sanıklar Erhan Tuncel, Yasin Hayal, Mustafa Öztürk, Salih Hacısalihoğlu'nun avukatları savunma yaptı.

Duruşmayı bitiren Başkan Rüstem Eryılmaz, şu ana kadar Tuncay Uzundal'ın avukatı hariç, bütün sanık avukatlarının savunma yaptığını belirtti. Başkan Eryılmaz, "Bazı sanıklara istenen cezaların ağırlığı nedeniyle özellikle onların avukatları mutlaka gelsin. Bir karar vermek istiyoruz artık. Lütfen herkes gelsin." dedi.

Başkan, sanıklar Erhan Tuncel, Yasin Hayal, Zeynel Abidin Yavuz, Ersin Yolcu, Ahmet İskender, Mustafa Öztürk ve Tuncay Uzundal'ın avukatlarına karar duruşmasında bulunmalarını bildirdi.

Daha sonra kısa bir ara veren mahkeme, ara kararları açıkladı. Mahkeme, sanıklar Erhan Tuncel ve Yasin Hayal'in tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı 17 Ocak 2012 tarihine erteledi.

Müdahil avukatların, "telefon kayıtlarına tedbir konulması" talebi ile ilgili olarak, mahkeme, "Talebin olay tarihinde suça katılmış olabilecek tespit edilemeyen faillere ilişkin olduğunu" belirtti. Bunun, savcılıkta halen devam eden soruşturma çerçevesinde değerlendirilmesi ve gerekirse nöbetçi hakimlikten tedbir kararı alınabileceğini hatırlatan mahkeme, müdahil avukatlarının talebini İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi.

Sanık Yasin Hayal'in duruşmada bir kısım gardiyanlar ve cezaevi görevlileri tarafından ölümle tehdit edildiği iddiaları ile gereğinin yapılması için Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazı gönderilmesine de karar verildi.

(CİHAN)

Bu haber 648 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,129 µs