En Sıcak Konular

Almanya'da bir Neonazi saldırısı daha yaşandı

10 Ocak 2012 17:40 tsi
Almanya'nın Tübingen kenti yakınlarındaki Haigerloch kasabasında bir grup vatandaşla tartışan dazlağın, arabasıyla bu grubu ezip geçtiği bildirildi.

Gruptan üç kişinin aracın altında kaldığı ve yerlerde sürüklendikleri belirtildi. Neye uğradıklarını şaşıran vatandaşların ezildikleri, yaralandıkları ve sert çarpmalara maruz kaldıkları gelen haberler arasında.

Olayın dazlağın arkadaşları ve bir grup arasında çıkan ve yumruklaşamaya kadar giden bir kavganın ardından vuku bulduğu kaydedildi. Bir spor salonunda düzenlenen programa katılan vatandaşlar, önceki gece saat 3:30 sıraları spor salonunu terk ederken 30 kişilik bir grup, 7 kişilik bir dazlak grubu tarafından provoke edildi. Tartışmaların büyümesi üzerine bir Neonazi, arabasına binerek karşı grubun arasına daldı. Olay yerinden uzaklaşan ve daha sonra tekrar yaya olay yerine gelen dazlak ve arkadaşları ile diğer grup arasında çıkan kavgayı polisin zor durduğu haber verildi. Sürücü Neonazinin nöbetçi hakım karşısına çıkarıldığı belirtildi.

Bu arada Fürth Aşırı Sağa Karşı Birlik derneğinin sözcüsü Ruth Brenner yine Neonazilerin hedefi oldu. Brenner'in arabasının lastiklerinin pazartesi sabahı kimliği belirlenemeyen kişilerce patlatıldığı bildirildi. Neonazilere geçit vermeyen genç vatandaşın aracı Kasım ayı sonunda Fürth şehir merkezinde ateşe verilmişti. Son olayda siyasi hesaplaşmayı göz ardı etmeyen polis, olay yerinde incelemelerde bulundu ve sözcünün yaklaşık 200 Euro maddi zararı olduğu bildirildi.

Polis görgü tanıklarından ipuçları istiyor. Neonazilerin, 2008 yılında da Brenner'in evinin duvarlarını boyayıp, kapısına parolalar asıp, arabasını beyaza boyamışlar. Öte yandan Neonazilerin Almanya'nın Münster kentinde bir yürüyüş gerçekleştirecekleri bildirildi ve Bavyera'lı aşırı sağcı Martin Wiese hakkında savcılığın soruşturma başlattığı haber verildi.

(CİHAN)

Bu haber 706 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,435 µs