En Sıcak Konular

Kar yüzünü gösterdi

10 Ocak 2012 17:04 tsi
Özellikle yüksek kesimlerde etkisini gösteren kar yağışı, sürücülere de zaman zaman zor anlar yaşattı.

Ankara'da hafta başında kendini gösteren kar yağışı, etkisini artırarak devam ediyor. Sabah saatlerine yoğunluğunu artıran kar, Başkent'i beyaza bürüdü. Özellikle yüksek kesimlerde etkisini gösteren kar yağışı, sürücülere de zaman zaman zor anlar yaşattı. Ana arterlerde trafikte aksama yaşanmazken, ara sokaklarda biriken kar zaman zaman sıkıntı oluşturdu.

Muğla'da kar yarım metreye ulaştı

Kırşehir'de kar yağışı nedeniyle 100 köy yolu kapandı

Öte yandan belediye ekipleri kaldırımlarda biriken karları temizlemek için yoğun çaba harcadı. Tuzlama araçları ise ana arterlerde muhtemel bir olumsuzluğa karşı hazır halde bekliyor.
Kar yağışının beyaza bürüdüğü parklarda toplanan güvercinler ise ilginç görüntülerin oluşmasına neden oldu.

Bingöl

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.
Karlıova Kaymakamlığı, dünden bu yana devam eden kar yağışı nedeniyle Karlıova merkez ile bağlı köylerdeki ilk ve ortaöğretim okullarında bir gün süreyle eğitime ara verilmesini kararlaştırdı.
Kar nedeniyle ilçeye bağlı çok sayıda köy yolu ulaşıma kapanırken, ekiplerin bu kesimlerde başlattığı çalışma sürüyor.

Erzincan

Erzincan ve ilçelerinde etkili olan kar yağışı sebebiyle 138 köy yolu ulaşıma kapandı.
Erzincan'da dün sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı, hayatı olumsuz etkiliyor. Erzincan merkezde 5, Çayırlı ilçesinde 15, Kemah'ta 5, Otlukbeli'nde 3, Refahiye'de 70, Tercan'da 25, Kemaliye' de 5 ve Üzümlü ilçesinde 10 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi Köylere Hizmet Götürme Birliği'nden oluşan 6 ekip, 752 kilometrelik köy yolunun açılması için çalışmalarına devam ediyor.

Muğla

Muğla'nın Yılanlı ve Göktepe köylerinde dün (9 Ocak) geceden itibaren etkili olmaya başlayan karın, yüksek tepelerde yarım metre kalınlığa ulaştığı bildirildi. Şehir merkezinden bu köylere sabah erken saatlerde ulaşım, kar sebebiyle yapılamadı. İl Özel İdaresi'ne ait iş makineleri, yolların açıklaması için bölgeye sevk edildi. Trafik ekipleri de Kavaklıdere, Menteşe, Yatağan-Bozdoğan yolu, Yılanlı ve Göktepe dağlarındaki köylere zincirsiz gidişe izin vermiyor.
Göktepe köyünden gelen bir minibüsün sürücüsü, "Merkezden köylere ulaşım zor. Köylerden merkeze zincirsiz izin verilmiyor. İş makineleri sabah yollarda çalışma yaptı fakat kar yağışı devam ettiği için ulaşım zaman zaman aksıyor. Kar kalınlığı köy yollarında 20-25 santimetre ulaştı, yüksek tepelerde yarım metreyi geçiyor." dedi.

Kütahya

Gediz'de etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Gediz-Kütahya karayolu, 1.5 saat trafiğe kapandı.
Eskigediz beldesi Yaylaköy mevkisi ile Yunuslar beldesi arasında kar yağışı yüzünden yoldan çıkan 6 araç kayarak kara saplandı. Ağır tonajlı araçların kara saplanması, Gediz-Kütahya karayolunun trafiğe kapanmasına yol açtı.

Olaya müdahale eden trafik ekipleri, yol emniyetinin sağlanması amacıyla Eskigediz ile Yunuslar beldeleri arasında araçların geçişini geçici olarak izin vermezken, yolun her iki yönünde uzun araç kuyrukları oluştu.

Gediz ve Çavdarhisar'dan gelen karayolu ekipleri ile köylerden gelen traktörlerin yardımıyla kayan araçlar kurtarıldı. Kar ve aşırı buzlanmaya karşı yapılan tuzlama çalışmalarının ardından yol ulaşıma açıldı.

Yolda incelemelerde bulunan Gediz Emniyet Müdürü Hacı Çağlar, ulaşımı olumsuz etkileyen kar yağışının artarak devam edebileceğini belirterek, sürücülerin gizli buzlanma ve etkili kar yağışı konusunda uyarılmalarını, güzergahta zincirsiz ve çekme halatsız araçların seyrine izin verilmemesini istedi.

Karaman

Karaman'ın Sarıveliler ve Başyayla ilçelerinde kar yağışı dolayısıyla eğitime bir gün ara verildi.
Edinilen bilgiye göre, hafta sonundan itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle Sarıveliler ve Başyayla ilçelerinde ilk ve orta öğretimde eğitime bugün ara verildi.

Öte yandan yetkililer, kar kalınlığının ilçe merkezlerinde 40 santimetreye, yüksek kesimlerde ise 60 santimetreye ulaştığını bildirdi. Sarıveliler'de 8 köyle, Başyayla'da 2 köyle ulaşımın sağlanamadığı belirtildi.

Başyayla - Taşkent, Sarıveliler - Taşkent karayolları ulaşıma kapandı.

Kayseri

Kayseri'nin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle 9 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirildi. Kapalı köy yollarının açılması için çalışmalar devam ediyor.

Kayseri Özel İdaresi İl Genel Sekreterliği'ne bağlı Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, kar yağışıyla birlikte yolları ulaşıma kapanan 46 köyün yapılan çalışma ile yollarının tekrar açıldığı belirtildi. Kapalı olan 9 köy yolunun da açılması için çalışmaların sürdüğü kaydedildi.

Bünyan, Sarız ile Yahyalı ilçesine bağlı birer köy, Pınarbaşı ilçesine bağlı 6 köy yolunun ise halen ulaşıma kapalı olduğu öğrenildi.

Isparta

Isparta'nın Yalvaç ilçesinde, etkili kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. Yalvaç Kaymakamı Ahmet Altıntaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede etkili kar yağışı nedeniyle kar kalınlığının 20 santimetreye ulaştığını ve bu nedenle ilköğretim okulları ve liselerde bir günlük tatil kararı aldıklarını belirtti.

Etkili kar yağışı nedeniyle Yalvaç'a bağlı Sağır ve Yarıkkaya köylerinin ulaşıma kapandığını kaydeden Altıntaş, sabah saatlerinden itibaren yol açma çalışmalarının başladığını bildirdi.

Yalvaç-Akşehir karayolunda ulaşımın güçlükle sağlandığını belirten Altıntaş, araçların yola zincirsiz çıkmasına izin vermediklerini açıkladı.

Konya

Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Seydişehir-Antalya karayolunda ulaşım güçlükle sağlanırken, zincirsiz araçların geçişine izin verilmiyor.

Edinilen bilgiye göre, Konya'nın Seydişehir ilçesinde sabah saatlerinde etkili olan kar yağışı, tipi ve buzlanma bölgede ulaşımı olumsuz etkiliyor. Seydişehir-Antalya karayolunda, zincirsiz araçların geçişine izin verilmiyor. Buzlanma nedeniyle kayan veya yolda kalan araçlar nedeniyle karayolu zaman zaman trafiğin aksamasına neden oluyor.

AA muhabirinin yetkililerden aldığı bilgiye göre, Alacabel mevkiinde tipi nedeniyle görüş mesafesinin sıfıra indiği, yol açma ve tuzlama çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Öte yandan Seydişehir'de bulunan karayolları ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Ulaşımın güçlükle sağlandığı karayolunda trafik ekipleri, Seydişehir Marangozlar Kavşağı'nda araçları bekletiyor.

Kulu, Çeltik ve Yunak'ta kar yağışı

Konya'nın Kulu, Çeltik ve Yunak ilçelerinde de dün gece geç saatlerinde başlayan kar yağışı, ilçeleri beyaza büründü.
Ekili alanları dona karşı koruduğu ve toprağın su ihtiyacını karşıladığı için beklenen kar yağışı, çiftçileri sevindirdi.
Ağaçlarda ayrı bir güzellik oluşturan karın tadını, yine çocuklar kartopu oynayarak çıkarttı.

Meteoroloji yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Çeltik ve Yunak'ta kar yağışının 2 gün daha devam etmesi bekleniyor.
Kulu'da ise etkili olan kar yağışı yaşamı olumsuz etkiliyor. Esnaf dükkanlarının önlerini kendi imkanlarıyla temizlemeye çalışırken, belediye ekipleri de kaldırımdaki karları temizleme çalışmalarına başladı.

Yetkililer, şu ana kadar her hangi bir köy yolunun kapanmadığını bildirdi.

Afyonkarahisar

Afyonkarahisar'da sabah saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı nedeni ile çok sayıda köy yolu ulaşıma kapandı. Afyonkarahisar- Ankara karayolunun 45. kilometresinde bulunan Köroğlu belinde aşırı kar ve buzlanma nedeni ile TIR'lar kayarak yolu kapadı. Kapanan yolu açma çalışmaları sürerken, araç sürücüleri yollarda mahsur kaldı. Trafik ekipleri kent merkezi çıkışında araçların ilerlemesine izini vermiyor. Kent merkezinde kar kalınlığı 20 santime ulaşırken, 80 köy yolu da kapandı.

Karayolları Afyonkarahisar 31'inci Şube Şefi Yalçın Özgür, gece yarısından itibaren çalışmaların devam ettiğini belirterek, çalışmaların kar temizleme, kürüme, tuzlama şeklinde devam ettiğini belirtti. Yollarda kar nedeni ile bir tıkanma olmadığını ifade eden Özgür, "En büyük sıkıntımız zincirsiz yolu kapatan TIR'lar. Bu araçlardan birisi kayarak yolu kapattığı zaman bunu açmak saatlerimizi alıyor. Bu neden TIR'ların zincirsiz trafiğe çıkmasına kesinlikle izin verilmemeli." dedi.
Sekiz ekibin toplam 21 araçla çalışma yaptıkları ve şimdiye kadar 500 ton tuz kullandıkları belirtildi.

Afyonkarahisar Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinin alınan bilgiye göre; kar yağışı Perşembe gününe kadar devam edecek. Perşembe gününde itibaren yağış beklenmiyor. Merkezde kar kalınlığı ise 20 santime olarak ölçüldü.
Afyonkarahisar İl Özel İdaresi Tarımsal Hizmetler Müdürü Kadir Örnek de kar yağışı nedeni ile 80 köy yolunun ulaşıma kapandığını kaydetti. Yol açma çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Örnek, 10 greyder 1 dozer, 6 bıçaklı kamyonla çalışmaların sürdüğü bilgisini verdi.

Denizli

Denizli'nin Beyağaç, Çameli ve Kale ilçelerinde eğitime bir gün ara verildi.

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, gazetecilere yaptığı açıklamada, dün gece yüksek rakımlı ilçelerde başlayan kar yağışı nedeniyle 3 ilçede eğitime bir gün ara verildiğini belirtti.

Beyağaç, Çameli ve Kale ilçelerindeki ilköğretim okulları ve liselerinde bugün eğitim verilemeyeceğini bildiren Vali Demir, ''Kar yağışı devam ediyor. Taşımalı sistemle ilçelere gelen çocuklarımız var. Öğrencilerin güvenliği açısından yaptığımız değerlendirmede 3 ilçedeki okulların tatil edilmesini uygun gördük'' dedi.

Demir, ekiplerin yollardaki kar temizleme çalışmalarını sürdürdüğünü sözlerine ekledi.

Kale'de kar kalınlığı 20 santimetreyi geçti

Kale ilçesindeki kar kalınlığı 20 santimetreyi, Acıpayam'da ise 10 santimetreyi geçti.
Kale Kaymakamı Serap Özmen, yoğun kar yağışından dolayı Karayayla ve Özlüce köylerinin yolunun kapandığını, kar temizleme çalışmasını yürüten ekiplerin bu köylere sevk edildiğini kaydetti.

Acıpayam Kaymakamı Uğur Kalkar ise ilçe merkezinde 2-3 santimetre olan kar kalınlığının, yüksek kesimlerde 10 santimetreye ulaştığını, oluşabilecek aksaklıklara karşı gerekli önlemlerin alındığını söyledi.

Çivril İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özcan da kar yağışı nedeniyle Özdemirci ve Çıtak beldelerindeki ilköğretim okullarına taşımalı sistemle gelen öğrencilere bir gün izin verdiklerini ifade etti.

Öte yandan Denizli-Antalya karayolunun Cankurtaran mevkisi ile Tavas-Kale karayolunda ağır tonajlı araçların zincirsiz geçişine izin verilmiyor.

AA / Cihan 

Bu haber 859 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,728 µs