En Sıcak Konular

Borcunu ödemeyen Kuvvacılar, sularının kesilmesini 'Atatürk'e hakaret' saydı

19 Haziran 2007 09:54 tsi
Faturalarını ödemedikleri için suları kesilen Kuvayı Milliye Derneği, İSKİ'den şikâyetçi oldu. Şikâyetin gerekçesi ise 'Atatürk'e hakaret'. Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunan kuvvacılar, suyun yeniden açılmasını istedi.

İSKİ'ye 'Atatürk'e hakaret'ten dava açan Kuvvacılar, daha önce de kör tıpa ile kapatılan su borusunu patlatmıştı.
 
Başkanlığını emekli Albay Fikri Karadağ'ın yaptığı ve genel merkezi Kadıköy'de bulunan Kuvayı Milliye Derneği, geçtiğimiz aylarda Antalya'da silah üzerine edilen yemin ve hazırladıkları 13 bin 500 kişilik 'hainler listesi' ile gündeme gelmişti. İSKİ'ye 3 bin 550 YTL birikmiş borcu bulunan dernek görevlileri, geçtiğimiz ay suyu kesmeye gelen İSKİ ekibini kovmuştu. Su, polis yardımıyla kesilebildi. İSKİ ekibinin sokaktan geçen ana boruya taktığı kör tıpa da kuvvacılar tarafından patlatılmıştı. Suyu kaçak kullanma imkânı kalmayan dernek, ilginç bir yönteme başvurdu. Daha önce suyu kesmeye gelen İSKİ görevlilerini "Atatürkçü derneğin suyu kesilir mi!" diyerek kovan Kuvvacılar, İSKİ elemanları hakkında 'Atatürk'e hakaret ettikleri' gerekçesi ile suç duyurusunda bulundu. Dernek yöneticileri kullandıkları genel merkezi 'Atatürk Müzesi' olarak tanımlıyor. Bu durumda İSKİ'nin suyu kesmesi de Kuvvacılara göre Atatürk'e hakaret anlamına geliyor.

Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı olay ile ilgili soruşturma başlatırken su kapatmaya giden 6 İSKİ görevlisi geçtiğimiz hafta Kadıköy Merkez Karakolu'na davet edildi. Karakolda ifadeleri alınan 5 İSKİ görevlisi, Atatürk'e hakaret etmelerinin söz konusu olmadığını söyledi. Görevliler, aksine Atatürk'ün kurduğu cumhuriyet devletinin bir memuru olarak devletin suyunu bedava kullanmakta ısrar edildiği için olay yerinde olduklarını anlattı. Olay yerinde olan diğer İSKİ görevlisinin de ifadesi alındıktan sonra dosyanın Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı'na gönderileceği öğrenildi.

Dernek Başkanı emekli Albay Fikri Karadağ ise İSKİ'nin kasıtlı olarak yüksek fatura gönderdiğini belirterek, "Bu kadar fatura hamama bile gelmez." diyor.



Bu haber 489 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,458 µs